Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

La Generalitat adjudica la redacció del projecte de la ronda Sud-oest i desbloqueja una reivindicació històrica

dilluns, 27 de febrer de 2017

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha destacat el compromís de la Generalitat Valenciana i el president del Consell, Ximo Puig, amb la ciutat, després de conéixer que la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha adjudicat definitivament l'elaboració del nou projecte de la ronda Sud-oest. "La redacció del projecte desbloqueja una infraestructura fonamental per a Vila-real i la província, que ha estat anys abandonada als calaixos de l'Administració autonòmica; afortunadament, amb el canvi en la Generalitat, els vila-realencs hem guanyat un govern que es preocupa i s'ocupa de les nostres necessitats i reivindicacions", assenyala Obiol.

El responsable municipal de Territori s'ha referit en aquests termes a l'adjudicació definitiva a l'empresa Técnica y Proyectos SA, la redacció del projecte de construcció de la ronda Sud-oest de Vila-real entre la CV-20 i N-340, que s'adjudica per un import de 120.879 euros. "La consellera, María José Salvador, el president de la Generalitat i el Consell en el seu conjunt demostren, una vegada més, el seu compromís amb els vila-realencs i una cosa que creiem fonamental: que compleixen la paraula donada", indica Obiol, qui recorda que el desbloqueig de la ronda Sud-oest és una reivindicació històrica de Vila-real. "Després d'anys de bloqueig i d'abandó amb el Partit Popular, l'actual Consell de la Generalitat compleix amb el seu compromís amb la nostra ciutat. Hem passat d'un govern autonòmic que, amb el PP, tan sols acumulava deutes amb els vila-realencs a un Consell que compleix i escolta", afegeix l'edil. En aquesta línia, Obiol recorda que la Generalitat Valenciana destinarà enguany per primera vegada 300.000 euros a Vila-real dins del Fons de Cooperació Municipal, als quals se sumen els 1,7 milions d'euros del deute per la Biblioteca Universitària del Coneixement.

El projecte de la ronda Sud-oest, de 4 quilòmetres de longitud, comptarà amb carril bici i zona d'arbratge i connectarà les carreteres CV-20 i la N-340 amb un carril per sentit, i traurà de la ciutat tot el trànsit no urbà, particularment camions. La redacció del projecte té un termini de redacció de 15 mesos i contempla la connexió amb la N-340.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es