Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local inicia una nova campanya especial de vigilància i prevenció de furts de taronges

dijous, 2 de març de 2017

Els agents del Grup Rural i de la Unitat de Resposta Policial (URP) de la Policia Local de Vila-real iniciaran dilluns que ve, i fins al 24 de març, una nova campanya de prevenció de furts en el camp, que incidirà tant en el furt de taronges com en la sostracció de caixons. 

La campanya constarà de dues fases, una dinàmica i una altra estàtica. En la primera, es revisarà i controlarà les quadrilles de recollida de taronja a les diferents partides del municipi, obtenint informació de l'empresa recol·lectora, així com del contractista, ubicació i propietari del camp recol·lectat i la varietat arreplegada. Tot això comprovat in situ, especialment a través del cap de la quadrilla.

La fase estàtica constarà de controls de tràfic, conjuntament amb l'URP, per a comprovar sobre el terreny que no existeix irregularitat en la mercaderia, sol·licitant tots els documents pertinents dels productes i també documentació del vehicle. Aquests dispositius especials es desplegaran sobretot en les zones d'accés als horts, incidint en els controls a vehicles en punts estratègics de les partides, amb l'objectiu de comprovar que el producte transportat té un origen i una destinació lícita. 

Durant la campanya, se sol·licitarà el document d'acompanyament i traçabilitat agrícola (DATA), que acredita la procedència i destinació dels fruits per a evitar situacions d'aprofitament il·lícit que puguen tenir el seu origen en accions delictives de furt o robatori, facilitant un major control per part de la Policia. Davant qualsevol sospita que s'està cometent un delicte en els camps de cítrics, els veïns poden contactar amb la Policia Local a través del 092 o telefonant al 964 547 010.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es