Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real marca l'eixida de la primera Setmana Ciclista Valenciana amb una crono per equips amb les millors ciclistes de l'elit internacional

tornar Imprimir

dijous, 2 de març de 2017

Igualtat, Sala de premsa, Esports

Presentació de la Setmana Ciclista Valenciana

Vila-real marca l'eixida de la primera Setmana Ciclista Valenciana amb una crono per equips amb les millors ciclistes de l'elit internacional

Les dones seran les protagonistes el 8 de març a Vila-real, amb l'etapa pròleg de la primera Setmana Ciclista Valenciana, una contrarellotge per equips de 6,6 quilòmetres que convocarà a la ciutat més de 160 ciclistes dones precisament en la jornada en què se celebra del Dia Internacional de la Dona. 

La regidora d'Esports i Salut, Silvia Gómez, i la d'Igualtat, Rosario Royo, han presentat la prova, juntament amb el president del Club Ciclista Escapada, Rubén Donet, encarregat d'organitzar l'acte, que compta amb la col·laboració d'entitats de tota la Comunitat Valenciana, entre elles, el Villarreal CF. "Com a Ciutat de la Salut i l'Esport, apostem per fomentar qualsevol tipus de pràctica esportiva, però si d'una modalitat ens sentim realment orgullosos és del ciclisme, un esport molt arrelat a la ciutat amb figures com el campió Llorens, Sebastián Mora o Noel Gil", explica Gómez, per a qui "el foment de l'esport femení és una prioritat". 

En aquest sentit, la regidora d'Igualtat recorda la importància de l'esport femení a la ciutat. "Vila-real és una ciutat molt afortunada, perquè, a pesar que les dones compten amb poca visibilitat en alguns esports, ací tenim equips en diverses modalitats, com l'hoquei, el futbol, la natació o la gimnàstica que ens estan donant moltes alegries", assenyala Royo.

Per això, ambdues representants municipals han agraït el Club Ciclista Escapada que "pensaren amb Vila-real per acollir aquesta prova femenina, una de les poques que es realitzaran a la Comunitat i l'única en tota la província". Una competició a la qual s'ha convidat a totes les regidores que han passat per l'Ajuntament al llarg de la democràcia, "perquè es veja tot el treball que s'ha fet a la nostra ciutat de mans de dones que han estat en diversos àmbits de la política i que han deixat un important llegat", indica Royo.

La carrera tindrà lloc dimecres que ve, 8 de març, a les 15.00 hores, amb eixida des de l'Estadi de la Ceràmica per a recórrer la partida Madrigal i part del paratge natural del Termet, amb meta novament a l'estadi. "La Setmana Ciclista Valenciana és una volta per etapes que recalarà a Vila-real amb 162 corredores de diferents nacionalitats que participaran en grups de sis, entre les quals es troba la vila-realenca Laia Escobedo i diverses campiones del món", explica el president del Club Ciclista Escapada. La carrera està inclosa dins del calendari mundial femení, de la categoria Fèmines Elit, i comptarà amb la participació de 27 equips, dels quals 22 són estrangers. Entre ells, es troba la Selecció Espanyola Femenina de Ciclisme. Després la crono per equips a Vila-real, la volta es traslladarà a Gandia i Alacant, per acabar a València. 

"Volem demanar disculpes i paciència per endavant, com sempre, a tots aquells veïns als quals puga generar molèsties aquesta carrera en un dia laborable, però no seran més de dues hores amb el circuit tancat i esperem que se sumen, tant ells com visitants de tota la província i de la Comunitat, per animar les ciclistes", apunta Gómez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es