Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

El projecte europeu Case4i exposa divendres que ve les conclusions en la I Jornada d'Integració i Voluntariat

tornar Imprimir

dilluns, 6 de març de 2017

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

El projecte europeu Case4i exposa divendres que ve les conclusions en la I Jornada d'Integració i Voluntariat

El projecte europeu Case4i, en el qual participa l'Ajuntament de Vila-real a través de la Regidoria de Cooperació i Integració, celebrarà divendres que ve una jornada internacional per a tractar els resultats del projecte per a la integració dels joves a través de les activitats culturals i la creativitat. La I Jornada d'Integració i Voluntariat: la integració social a través de la creació artística tindrà lloc a les 9.45 hores a la BUC.

El projecte Case4i ha suposat durant dos anys l'intercanvi de bones pràctiques entre entitats de formació, educació, associacions culturals, cooperatives socials i entitats locals de quatre països europeus en la realització de tallers creatius per a joves com a instrument per afavorir la integració social i motivar-los a l'aprenentatge d'habilitats. En la jornada es podran conéixer de primera mà les metodologies utilitzades pels diferents socis del projecte en les seues actuacions, així com els resultats aconseguits i els instruments elaborats per a la integració dels joves a través de la creació artística. Entre les entitats participants es troba l'Association Montjoye niçarda i la N'A QU'1 OEIL de Bordeus (França), la Cooperativa Sociale Nuove Risposte, de Roma (Itàlia) i la 4Image (Croàcia), a més de l'Ajuntament de Vila-real.

A les 9.00 hores s'obriran les portes de l'espai, on cada organització muntarà un estand amb informació i productes per a generar un espai d'intercanvi amb els participants. La inauguració tindrà lloc a les 9.45 hores, a càrrec de l'alcalde, José Benlloch, l'edil de l'àrea, Álvaro Escorihuela, i els coordinadors del projecte Case4i Sandra Magliano i Frédéric Perret, de l'Association Montjoye de França. 

A les 10.15 donarà inici la conferència inaugural, titulada "Les activitats artístiques, el secret per desenvolupar l'empatia necessària en les societats inclusives", per Pax Dettoni Serrano, llicenciada en Ciències Polítiques, Antropologia Social i Cultural i màster en Estudis Teatrals. A les 12.15 hores, s'oferirà una presentació dels productes intel·lectuals del projecte: Freshbook. Manual d'actuacions d'integració social a través de l'art i la cultura i el Quadern d'avaluació d'activitats d'integració social. Més tard, a les 13.00 hores, tindrà lloc la fase de testimoniatges, en la qual els participants, entre els quals es troba el mateix Ajuntament de Vila-real, exposaran la seua experiència dins del projecte, a la qual seguirà la xarrada de Jean-Pierre Brossard, consultor i avaluador extern del projecte europeu.

Al voltant de les 15.00 hores es posarà fi a la jornada, amb la visita guiada a l'exposició sobre el projecte. "Pensem que és una oportunitat única per a retrobar-nos i analitzar els resultats d'aquesta experiència tan interessant i enriquidora", apunta Escorihuela.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

I Jornada d'integració i voluntariat
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es