Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

L'Ajuntament gestiona la instal·lació d'una tanca de seguretat en tot el recorregut del tren al seu pas per la ciutat

dijous, 9 de març de 2017

Tanca de seguretat en la via del tren_2

El traçat de la via fèrria al seu pas per Vila-real ha reforçat la seua seguretat, gràcies a la col·locació d'una tanca de protecció que cobreix ja tot el recorregut urbà. La tanca arriba gràcies a les gestions realitzades per la Regidoria de Territori amb l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), que s'ha fet càrrec de la instal·lació. 

L'Ajuntament ha reclamat aquesta intervenció en els últims anys, amb l'objectiu de salvaguardar la seguretat de les persones en diferents zones del terme municipal, que han sigut convenientment barrades. D'aquesta manera, ja no es pot creuar ni tampoc caminar al costat de les vies i, per tant, "s'evita qualsevol perill per als vianants, especialment tenint en compte que en un futur passaran més trens a velocitats elevades", explica el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

Aquesta reclamació se suma a l'exigència, també per qüestions de seguretat, perquè el Ministeri de Foment es faça càrrec de la construcció d'un pas subterrani en l'estació de trens que permeta "donar solució a la passarel·la metàl·lica elevada, un altre dels empastres heretats de l'anterior govern municipal". Sobre aquest tema, Obiol recorda que l'estructura ha resultat ser "un desastre" i que "els veïns i usuaris s'han queixat des del primer dia de tots els problemes que genera la passarel·la, des de vertigen per a algunes persones, fins a problemes amb els ascensors, que quan no estan avariats funcionen amb gran lentitud, per la qual cosa molts viatgers arriben fins i tot a perdre el tren, a més de l'impacte estètic". 

En aquest sentit, Obiol mostra novament la preocupació de l'equip de govern davant la falta de seguretat del recinte, per la qual cosa espera que des d'Adif "es tinga la mateixa bona disposició que s'ha tingut amb la instal·lació de la tanca en tot el perímetre per a donar solució a un problema que ens sembla importantíssim, garantir així la seguretat i facilitar encara més l'accés als usuaris".

Galeria multimèdia

Imatges

Tanca de seguretat en la via del tren Tanca de seguretat en la via del tren_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es