Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real prepara les primeres ajudes per a l'ús sostenible de l'aigua i obri la redacció de les bases a oposició i entitats implicades

dijous, 9 de març de 2017

Sancho presenta les primeres ajudes per a l'ús sostenible de l'aigua

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, treballa ja en la primera línia municipal d'ajudes per a l'ús sostenible de l'aigua. Una subvenció que servirà per a "donar suport als regants, al sector agrari i als tradicionals pous de reg de la ciutat que no solament subministren aigua als camps, sinó també a zones de segones residències de tot el terme municipal", tal com ha explicat l'edil Josep Pasqual Sancho. 

Les noves ajudes, que es tramitaran des de la Regidoria, pretenen aconseguir "un ús més sostenible de l'aigua, reduir els costos ambientals i, sobretot, econòmics, que es puguen produir per l'estat de les canalitzacions" i compten amb una partida de 100.000 euros en total. "En aquests moments estem treballant en la redacció de les bases de la convocatòria, per a la qual cosa hem demanat la col·laboració dels grups de l'oposició -Partit Popular i Ciutadans- i entitats implicades, amb els qui ja ens hem començat a reunir perquè ens traslladen les seues aportacions", assegura Sancho. 

En aquest sentit, l'edil indica que ja hi ha hagut una primera presa de contacte amb l'Associació Comarcal de Pous de Reg, amb seu a Vila-real, entitat a la qual s'ha sol·licitat informació sobre tots els pous associats i d'aquells que no ho estan, però dels quals tinguen coneixement, amb les seues principals característiques, la quantitat de socis inscrits en cadascun, la seua superfície, volum hídric anual i singularitat de cada ens. "Es tracta de conéixer millor els organismes que funcionen en el terme municipal per a poder perfilar les bases, adaptant-les a les seues necessitats", apunta l'edil. "Ja hi ha pous que s'han posat en contacte amb la Regidoria, com el Sindicat de Regs, la comunitat de regants de la Cota 100, la Cooperativa Catòlic-Agrària, la comunitat de Pinella i alguns sindicats agraris", agrega. 

Els diferents pous del terme municipal podran adherir-se a les ajudes, que seran baremades en funció de les bases. "Esperem que aquesta nova línia de subvencions puga servir per ajudar a modernitzar les canalitzacions i els sistemes de distribució i, fins i tot, per a millorar la seguretat, ja que tots sabem que aquestes comunitats poden arribar a ser objecte de robatoris i necessiten ajuda", conclou Sancho.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es