Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

Vila-real descentralitza l'art i trasllada l'escultura de la plaça dels Lluïsos a un espai obert al barri de l'Hospital

dilluns, 13 de març de 2017

La Regidoria de Territori ha decidit traslladar l'escultura situada a la plaça de Mossén Ballester, al costat dels Lluïsos i davant de la Casa de la Festa i la Casa de l'Oli, a un espai obert al barri de l'Hospital, amb l'objectiu de descentralitzar l'art a la via pública i compatibilitzar l'espai d'oci. Així ho ha manifestat el regidor de l'àrea, Emilio M. Obiol, qui indica que aquesta intervenció es troba dins del Pla d'embelliment urbà, que des de fa algun temps s'ha centrat, entre altres iniciatives, a acostar el patrimoni local a la població. 

Per això, Obiol explica que la figura, que representa una dona, obra de l'escultor Octavio Vicent, es traslladarà a un nou enclavament per a dotar-la de major visibilitat. "La imatge es troba actualment en un espai on queda encaixonada i invisibilitzada, a causa de la dinàmica de treball dels dos locals de restauració que se situen a la mateixa plaça, per la qual cosa no compleix amb l'objectiu inicial d'acostar l'art als ciutadans", indica, al mateix temps que destaca que, amb aquesta actuació "s'ajuda a compatibilitzar el dret a l'oci dels ciutadans i es facilita a tots dos negocis el muntatge de les seues terrasses a la zona, en la qual ja es va intervenir fa algun temps des de l'àrea de Patrimoni, amb la instal·lació de les marques per on discorria la muralla".

L'escultura d'Octavio Vicent es portarà ara a la placeta resultant entre l'avinguda de Pius XII i els carrers de Nules i El Tancat, en un espai convertit fa poc en zona parcialment reservada a vianants. "La figura quedarà situada en el lloc més visible de la plaça i miraria cap a l'est, just cap a l'empresa Herarbo, quedant a la vista tant de vianants com de conductors, ja que es s'alinearà la vorera de manera que es tanque el buit existent on fins fa poc hi havia uns contenidors de reciclatge", explica el regidor

"L'objectiu no és un altre que fer compatible el dret dels veïns a gaudir de les places, la contemplació artística i l'oci", assenyala Obiol, qui destaca que "d'aquesta manera, donem l'oportunitat a tots els ciutadans de contemplar aquesta obra, deslocalitzant-la i acostant-la a altres zones menys cèntriques que també mereixen la nostra atenció", destaca Obiol. Dins del Pla d'embelliment urbà ja s'han realitzat altres intervencions en la mateixa línia, amb obres de José Ortells i amb "actuacions senzilles, modestes, però que pretenen posar en valor, no només l'art i el patrimoni de la ciutat, sinó també la vida en els diferents barris".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es