Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

L'actuació policial permet que els bombers rescaten un gos en situació d'abandó al balcó d'un habitatge

dimarts, 21 de març de 2017

La Policia Local de Vila-real ha intervingut en el rescat d'un gos en situació d'abandó en el balcó d'un habitatge del carrer d'Almassora, per al qual ha sigut necessària la col·laboració dels bombers. Després de rebre la trucada d'una veïna, els agents van acudir al lloc, des d'on van comprovar que en la balconada del primer pis es trobava l'animal, un cadell negre encreuament de caça que presentava signes de deshidratació i inanició. 

A l'arribada de la Policia Local, el gos es trobava amb el cap recolzat a la base de la barana, des d'on es va intentar captar la seua atenció en repetides ocasions sense aconseguir-ho. Finalment, el gos es va incorporar amb dificultats, amb un aspecte descurat, molt prim i amb signes externs de fatiga extrema. L'animal estava exposat plenament al sol, sense menjar ni aigua i amb la porta del balcó tancada.

Després de trucar en repetides ocasions al timbre de l'habitatge, els agents es van entrevistar amb diversos veïns que van corroborar que en el pis no vivia ningú, per la qual cosa es desconeix com va arribar a parar el gos a la balconada ni quant de temps portava allí. Per tot això, i per a salvaguardar el benestar de l'animal, els agents van donar avís als bombers i a l'empresa concessionària de la recollida d'animals per a procedir al rescat del gos del balcó a fi de salvar la seua vida. 

Poc més de mitja hora després, els bombers i un operari de l'empresa van acudir al lloc, on van aconseguir que diversos propietaris de diferents vehicles estacionats a la via pública els retiraren per a facilitar les tasques de rescat. En 20 minuts l'animal estava fora de perill sense causar danys materials.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es