Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real treballa amb el Consell en l'aulari d'infantil del Carles Sarthou, que incorporarà per primera vegada dues aules de dos anys

dijous, 23 de març de 2017

Pati del col·legi Carles Sarthou on s'ubicarà l'aulari d'Infantil

L'Ajuntament de Vila-real ha començat a treballar amb la Generalitat per a la redacció del projecte d'un nou aulari d'educació infantil en el col·legi Carles Sarthou, que es convertirà, a més, en el primer centre de Vila-real a comptar amb dues aules públiques específiques de dos anys. D'aquesta manera, les àrees de Territori i Educació col·laboraran amb la Conselleria en la redacció del projecte amb l'objectiu d'accelerar els tràmits i que la construcció de l'edifici, a càrrec del Consell, estiga enllestida "si pot ser aquest mateix any".

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i la titular d'Educació, Mónica Mañas, han mantingut ja diverses reunions de treball amb els responsables del departament autonòmic per avançar en la dotació d'un nou aulari per al centre. "A falta del programa de necessitats per a començar a redactar el projecte, que serà imminent, podem dir que l'edifici incorporarà novetats importants. La principal d'elles és que serà un centre de doble línia, amb el que aquesta decisió representa pensar en el futur, i que comptarà, per primera vegada en la ciutat, amb dues aules específiques per als xiquets menors de dos anys, amb el que això suposa d'ampliar l'accés i estendre el dret a l'educació pública també en les etapes infantils", argumenta Obiol. A més d'aquestes dues unitats, el projecte contempla altres sis aules d'educació infantil a partir de 3 anys. "Serà un edifici ampli, digne i completament equipat, amb totes les dotacions necessàries per a garantir l'atenció i l'educació dels xiquets i xiquetes en condicions òptimes", detalla l'edil. 

La construcció de l'aulari d'infantil del col·legi Carles Sarthou està inclosa com a obra prioritària en el mapa d'infraestructures escolars de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. "La nostra nostra voluntat és accelerar al màxim el procés i que aquesta actuació puga materialitzar-se al més prompte possible. Amb aquest objectiu, anem a col·laborar amb la Conselleria d'Educació en la redacció del projecte perquè puguen escometre's les obres com més prompte millor", detalla. 

L'aulari es construirà, tal com ha reivindicat sempre la comunitat educativa del centre, en el mateix col·legi, al costat de l'edifici de primària, encara que no en l'espai que ara ocupen les aules prefabricades. En concret, la idea és situar el nou bloc en una zona del pati en l'accés al col·legi, alliberant l'àrea enfront del gimnàs on se situen en l'actualitat les unitats provisionals. 

"Amb aquest projecte, complim amb el compromís de construir un aulari al col·legi Carles Sarthou que permeta retirar les aules prefabricades mantenint els alumnes d'infantil dins de les mateixes instal·lacions del centre. Però, a més, fem un pas més enllà i reafirmem l'aposta, tant de la Generalitat com de l'Ajuntament, per una educació pública, gratuïta i de qualitat en totes les etapes educatives, incorporant per primera vegada al mapa escolar local dues aules específiques per a xiquets de dos anys", conclou Obiol.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es