Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

El Concurs de Grups Locals es consolida en la tercera edició i augmenta el pressupost per a potenciar el treball dels músics

tornar Imprimir

dimarts, 28 de març de 2017

Sala de premsa, Joventut

Presentació del III Concurs de Grups Locals

El Concurs de Grups Locals es consolida en la tercera edició i augmenta el pressupost per a potenciar el treball dels músics

La Regidoria de Joventut, en col·laboració amb Freaks in Black i l'Associació de Grups Musicals de Vila-real, ha organitzat el III Concurs de Grups Locals, un certamen que pretén reconéixer, promocionar i dignificar el treball dels artistes de la ciutat, en una iniciativa ja consolidat en l'escena musical de Vila-real. Enguany, el certamen torna a incrementar el pressupost, fins als 3.000 euros, dels quals 1.200 euros seran per al guanyador del concurs, que també rebrà el primer trofeu Eduard Sanz. El segon classificat rebrà 600 euros i la resta de pressupost es destina a pagar les actuacions dels participants en les semifinals.

"Des de Joventut s'ha treballat dur per a aconseguir un espai per als concerts dels grups de la ciutat dins les festes patronals, així com per a crear un circuit estable i per a incrementar les possibilitats d'aquests joves emprenedors que, al cap i a la fi, només cerquen obrir-se un lloc en el mercat laboral a través de la seua passió", indica el regidor de l'àrea, Xavier Ochando. "Per aquest motiu", afegeix, "som els primers que vam considerar que els músics i artistes locals, només pel fet de participar en el concurs havien de cobrar, i així ho fan, amb 200 euros per cada concert". 

Els representants de l'organització de l'esdeveniment, David Simó i Jordi Moliner, han donat a conéixer el funcionament del certamen, que enguany inclou un jurat professional amb nous criteris de valoració dels temes enviats. "Es canvia la manera de puntuar, amb valoració per a la composició, la tècnica interpretativa i musical i l'originalitat", expliquen. La presentació oficial del concurs serà aquest divendres 31 de març a les 19.30 hores al pub Vila-beer, amb una actuació en directe. El 8 d'abril, l'Antic acollirà la proclamació dels sis semifinalistes, que actuaran en dos semifinals: una el dia 22 al pub Cotton i una altra al pub Vil Blues el 29 d'abril. La final, en la qual s'enfrontaran els dos finalistes sorgits de tots dos concerts, serà el 18 de maig, dins de les festes en honor a Sant Pasqual, al pati del col·legi Escultor Ortells, i coincidint amb l'esdeveniment solidari BeeЯRock Fest Vol.III, que organitza la asociación Conquistando Escalones. "Esperem que, a més dels dos finalistes actuen més grups de la ciutat i, fins i tot, algun de fora, tot i que eixos detalls encara s'estan tancant", indiquen, al mateix temps que animen els autors i intèrprets musicals de Vila-real a participar en aquest esdeveniment que va potenciar David Serrano, a qui agraeixen la seua tasca durant les dues primeres edicions.

"Volem que en aquesta edició es tinga molt present a David Serrano, per la seua indispensable contribució a alçar aquest concurs, i no oblidem tampoc Eduard Sanz, un gran amant de la música que ens va deixar recentment, però al que ara retem homenatge lliurant un trofeu amb el seu nom a la banda guanyadora", assenyala Ochando. 

Els interessats poden trobar més informació a http://facebook.com/concurslocals i al web municipal. Per a inscriure's cal enviar un o dos temes originals en format mp3 i informació del grup i contacte a concurs_locals@outlook.es. El termini està obert fins al dia 6 d'abril.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

III Concurs de grups locals
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es