Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real col·laborarà amb Càritas Diocesana per a la creació d'un nou centre d'acollida de transeünts més ampli i equipat

dimecres, 5 d'abril de 2017

Reunió amb Juan Manuel Aragonés, director de Càritas Diocesana

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit aquest matí amb el director de Càritas Diocesana, Juan Manuel Aragonés, per abordar la situació del centre de transeünts El Pati que l'entitat gestiona a Vila-real amb la col·laboració de l'Ajuntament a través d'un conveni anual. Benlloch ha mostrat el compromís ferm del consistori de treballar amb Càritas per a impulsar un nou projecte de centre, després dels problemes estructurals detectats en l'actual edifici, que han obligat a traslladar el servei a altres recursos de l'entitat. En la trobada, han participat també el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, i la coordinadora de Càritas Diocesana, Ana Beltrán. 

Enfront de la situació al Pati, l'alcalde s'ha compromés amb Aragonés a donar suport a l'organisme en la posada en funcionament d'un nou alberg de transeünts, "més ampli, integral i el primer d'aquestes característiques a la ciutat". "L'Ajuntament estarà al costat de Càritas per a cercar les solucions que siguen necessàries perquè un servei tan important com el del Pati no solament puga seguir prestant-se, sinó que a més puga fer-se en unes instal·lacions més àmplies i adequades a l'atenció integral que mereixen i requereixen els usuaris d'aquest centre", assenyala l'alcalde. "Per això", agrega, "anem a donar suport a Càritas en aquests moments de transició i, especialment, també en el projecte de creació d'un nou alberg de transeünts amb major capacitat i equipament que l'actual, que es convertirà a més en el primer recurs d'aquest tipus que tinguem en el municipi". Per a això, Càritas Diocesana i el consistori barallen diferents opcions, entre les quals es troba resituar el servei a l'antic Patronat de la congregació de les germanes de la Consolació a Vila-real. 

"Estem explorant totes les possibilitats i una d'elles pot ser la cessió de l'immoble del Patronat per part de la Consolació per a rehabilitar l'edifici i convertir-lo en un nou centre d'acollida per a persones sense recursos", assenyala Benlloch. "Siga aquesta o una altra la solució que adoptem, del que no tenim cap dubte és que l'Ajuntament de Vila-real formarà part d'aquest projecte, col·laborant amb Càritas Diocesana en una labor tan necessària com la que presten en temps particularment difícils com els que vivim", agrega l'alcalde.

Aquest compromís de col·laboració s'emmarca en les polítiques socials i de suport a les entitats que han desenvolupat en els últims anys el consistori. En aquesta línia, el primer edil recorda que les ajudes a entitats, tant socials com de l'àrea de les oportunitats, han passat dels 700.000 euros que es van destinar el 2011 als 2,7 milions reservats en els pressupostos d'enguany. "Entre ells, una part important es destina a entitats i col·lectius de l'àmbit social, amb els quals hem teixit una àmplia xarxa de cobertura que ens permet treballar, sempre de la mà de la societat civil, per una societat més justa i cohesionada", argumenta Benlloch. En el cas de Càritas Diocesana, l'Ajuntament manté un conveni de col·laboració per a la gestió del centre de transeünts de 56.000 euros anuals; acord al que se sumarà ara la col·laboració municipal per a posar en funcionament un nou alberg en millors condicions a Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es