Inici -> Àrees -> Educació -> Aula Mentor -> Notícies
divendres, 7 d'abril de 2017
L'innovador programa de mòduls d'especialització de formació professional de l'Aula Mentor de Vila-real ja és una realitat. L'alcalde, José Benlloch, acompanyat per la directora general de Formació Professional del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, Rosalía Serrano, així com pel secretari autonòmic d'Educació i Recerca, Miguel Soler, i pel president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, ha donat a conéixer el llançament del projecte, que ofereix la possibilitat d'especialitzar-se en diferents matèries lligades a sectors en expansió, amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat dels alumnes.
"L'Ajuntament de Vila-real està compromés amb una de les principals premisses d'aquest equip de govern, com és el foment de la formació al llarg de la vida, perquè en una societat canviant i competitiva com aquesta el coneixement sí té data de caducitat i no podem permetre'ns perdre cap tren", ha assegurat Benlloch, qui ha destacat la conjunció de treball entre el Ministeri, la Conselleria i l'Ajuntament, a més de Caixa Rural. "Des de Vila-real apostem fort per convertir els problemes en oportunitats de desenvolupament i progrés i per això comptem amb el talent i la capacitat de la societat civil, però també amb entitats i administracions que poden ajudar a seguir fent créixer el nostre projecte de ciutat", indica el primer edil.
En aquest sentit, destaca l'èxit de l'Aula Mentor, des de la seua implantació el 2013. "Aquest sistema de formació a distància homologat, dinàmic i pioner ja comptava amb un tutor en l'aula, però ara inclou un important matís com és la semipresencialitat, per acompanyar encara més els alumnes en aquest trajecte amb la finalitat de garantir major èxit a tot aquell que es matricule", assenyala Benlloch. "Sabem com de dur és accedir al mercat laboral, especialment per als majors de 50 anys, i no podem permetre'ns que ningú es quede fora; per això, aquests mòduls estan oberts tant als qui ja tinguen formació i es vulguen especialitzar, com als qui desitgen començar de zero", agrega.
Les quatre modalitats dels mòduls d'especialització professional són Desenvolupament d'aplicacions mòbils en Android i IOS, Màrqueting i gestió de xarxes socials, Atenció a persones en situació de dependència i Disseny i impressió digital. Aquestes quatre àrees sorgeixen de les necessitats detectades a través d'una taula de formació professional, creada en el marc de la xarxa de Ciutats Educadores, amb participació de centres d'FP de la ciutat, Efecte Vila-real i la Regidoria d'Educació. Els cursos tindran una periodicitat de tres a cinc mesos i un mes de pràctiques en empreses.
La directora general de Formació Professional ha destacat "la simbiosi entre la demanda del mercat laboral i l'àmbit educatiu" que suposa aquest nou programa, per a aconseguir que "les persones que necessiten seguir formant-se compten amb facilitats i horaris adaptats; l'Aula Mentor i aquests nous mòduls compleixen a la perfecció amb ambdues idees". En la mateixa línia, el secretari autonòmic d'Educació assenyala que "l'aprenentatge no formal és una gran oportunitat per a seguir creixent i adaptant-se als canvis que exigeix el present i el futur". També Portalés ha volgut destacar la projecció de l'Aula Mentor com "una de les més importants de l'Estat".
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es