Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

La Regidoria d'Economia de Vila-real llança 16 accions formatives per a aturats, emprenedors i empreses

dissabte, 15 d'abril de 2017

Activitats formatives

La Regidoria d'Economia de Vila-real, a través de l'Agència de Desenvolupament Local, acaba de llançar una nova programació trimestral de cursos i tallers per a aturats, emprenedors, comerços i empreses en general composta per 16 accions formatives, que compta tant amb la col·laboració de la Diputació de Castelló com de la Cambra de Comerç de Castelló.

Els interessats disposen de sis tallers d'orientació laboral destinats a persones aturades que desitgen millorar les competències i habilitats a l'hora de cercar treball. Tal com indica el regidor d'Economia, Xavier Ochando, "alguns dels tallers ensenyaran als usuaris a manejar les tecnologies de la informació per a la cerca d'ocupació, un recurs que s'ha convertit avui dia en el principal canal per a trobar un lloc de treball".

Els assistents milloraran els coneixements sobre eines informàtiques bàsiques i d'internet per a la inserció laboral, la utilització del certificat digital per a la cerca activa d'ocupació, o els avantatges del núvol per a trobar feina.

Igualment, s'oferiran diversos tallers encaminats a millorar les actituds personals enfront del procés de cerca d'ocupació, amb sessions pràctiques d'intel·ligència emocional, "en què es treballaran aspectes com l'autoconeixement, la motivació i l'entusiasme, així com la superació de pors i la canalització d'emocions, que en determinats moments de la vida són crucials en el procés de cerca d'ocupació".

També s'abordaran les tècniques de comunicació, el desenvolupament de competències professionals i l'entrenament en mindfulness per a la cerca d'ocupació, "tècnica de concentració molt utilitzada en diversos àmbits de la vida i l'aprenentatge".

En l'àmbit del comerç, l'Agència de Desenvolupament Local ha preparat cinc accions formatives dirigides al màrqueting en el punt de venda, que a més preveu la realització de 10 diagnòstics personalitzats, i ensenyarà a optimitzar la fotografia amb el mòbil per a la seua utilització en les xarxes socials com a element de màrqueting digital, i a perfeccionar l'ús de Facebook aplicat als negocis per a traure-li més partit.

Un altre aspecte que abordarà la programació és la motivació per a l'autònom i xicotet comerç i oferirà un curs que permetrà desenvolupar habilitats empresarials des de la pràctica, analitzar les principals tendències del comerç minorista, veure les oportunitats de millora amb noves tecnologies, experimentar la importància del consum experiencial i "aprendre a explicar històries del nostre negoci o producte com a valor afegit".

Pel que fa a la formació dirigida a emprenedors i empreses, la programació d'Economia compta amb quatre cursos per a aprendre de forma pràctica mètodes per a millorar els processos interns de l'activitat de l'empresa o el negoci, tallers sobre com fer un bon networking professional i així aprofitar la xarxa de contactes, tècniques i eines clau per a augmentar la productivitat empresarial, així com la utilització de les noves tecnologies en tècniques pràctiques de màrqueting que permeta atraure clients a través de la marca digital de negoci.

A més, també està prevista la realització d'una Jornada de Responsabilitat Social Empresarial dirigida a empreses sensibilitzades amb els aspectes socials que desitgen conéixer els seus beneficis a través de les experiències i iniciar-se en pràctiques sensibles amb la societat que els envolta.

L'edil Ochando ha animat els veïns a participar-hi, per a la qual cosa poden inscriure's de manera gratuïta en http://economia.vila-real.es, i recorda que el 2016 la programació d'ARA-Formació va realitzar un total de 30 activitats formatives que van beneficiar 600 persones.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es