Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real tindrà nou servei de recollida d'animals amb compromís de 'sacrifici 0', adopció i control de colònies

dissabte, 15 d'abril de 2017

L'Ajuntament de Vila-real ha obert el procediment per a la contractació dels serveis de recollida, manteniment, sistema d'adopció, posada a la disposició d'associacions protectores i eliminació de tota classe d'animals de companyia, la principal novetat de la qual és l'exigència que les adjudicatàries presenten un pla de "sacrifici 0", tal com ha indicat la regidora de Contractació, Sabina Escrig.

"Des de l'Ajuntament de Vila-real volem aconseguir la protecció total de tots els animals domèstics que, per diverses circumstàncies, es troben al carrer i per a açò hem posat unes noves condicions a l'empresa que preste el servei a partir d'ara, amb la màxima d'intentar sempre trobar una solució com l'adopció o la devolució al seu amo i relegar el sacrifici a una mesura extrema en cas de malaltia molt greu o qualsevol altra circumstància similar que no tinga remei", explica Escrig.

La contractació serà de dos anys, prorrogables per anualitats completes, per un valor de 68.836 euros, amb un termini màxim de quatre anys, en el plec de condicions de la qual s'estableix com a novetat la possibilitat de recollir als animals extraviats tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge ininterrompudament, i també el seu transport a domicili sense cap cost per al propietari. A més, s'afig també el contracte d'esterilització de colònies de gats perquè no supose una despesa extra per al consistori, que fa menys d'un any va aportar 3.000 euros per a ajudar en aquesta tasca.

"Vila-real és una ciutat respectuosa amb les mascotes i per açò seguim el mètode CES (captura, esterilització i solta) en el cas dels felins, que comptaran també amb la cura i el control preventiu i sanitari de les colònies", explica. Segons el document, es consideraran animals de companyia aquells que es crien per a viure amb les persones, amb finalitats educatives, socials o lúdiques, sense cap activitat lucrativa, i es valoren com a tals gossos, gats i xicotets mamífers domèstics, així com èquids, animals de les espècies ovina, caprina, porcina, bòvids, galls, galls dindis, ànecs, amfibis i rèptils.

El servei, que haurà de comptar amb un veterinari col·legiat per a controlar l'estat físic dels animals, es farà càrrec d'aquells amb propietari conegut o sense, abandonats o errants, que es troben a la via pública i altres espais del terme municipal i que no compten amb cap identificació referent al seu origen o sobre el seu propietari, ni vagen acompanyats de cap persona. En la mateixa línia, també es farà càrrec en el cas que un propietari vulga donar la seua mascota i posar-la a la disposició d'associacions protectores, per a la qual cosa d'oferira un servei informatiu en horari de 9.00 a 13.00 i de 16.30 a 18.30 hores de dilluns a divendres.

Per a la realització del servei es treballarà de manera coordinada amb la Policia Local, que també "ha jugat un paper molt important en l'elaboració de les bases, amb l'objectiu de millorar la protecció i les prestacions", indica Escrig. En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, afirma que "l'empresa que oferisca el servei haurà d'atendre sense demora tots els avisos que li siguen comunicats des de l'Ajuntament i des de la Policia Local, sense deixar passar més de 30 minuts per a atendre'ls i transportar els animals en les millors condicions de seguretat i salubritat" i afig que "l'horari que haurà d'oferir cobrirà les 24 hores els 365 dies de l'any".

"Som una ciutat respectuosa amb els animals i amb aquest nou plec de condicions volem seguir superant-nos i ser tot un referent", conclouen.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es