Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

El Consorci del Millars neteja l'antic assut dels Corrents del segle XVII

divendres, 5 de maig de 2017

Neteja dels Corrents

El Consorci de la desembocadura del Millars ha finalitzat els treballs de desbrossament, neteja i recuperació de l'històric assut dels Corrents, ubicat al terme de Vila-real, en el marge dret del riu, davall del pont de l'antiga carretera N340. La construcció hidràulica del segle XVII està formada per un antic mur de pedra que servia per a contenir, elevar i desviar a través d'una séquia les aigües del riu Millars. 

A partir de hui es pot contemplar l'obra de l'antic patrimoni fluvial del riu. La retirada d'una gran quantitat de plantes ha permés descobrir la construcció, on es fàcil observar el mur, la séquia per on desviava l'aigua i diversos arcs de mig punt. El seu desús històric i abandó posterior va possibilitar que el lloc fóra envaït completament per la vegetació riberenca fins a l'extrem que tota la primitiva construcció desapareguera de la mirada dels visitants o excursionistes que transiten pel camí de l'aigua. La brigada de manteniment del Consorci ha estat treballant durant quatre dies per la construcció i els seus voltants. "Després de quatre jornades, la zona ha quedat neta d'esbarzers i altra vegetació. Hem respectat les plantes autòctones del riu. Ara l'assut es pot veure com era i és el torn dels investigadors", ha assenyalat Samuel Basevi, operari de la brigada de manteniment del Consorci.

El passat 21 d'abril l'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Territori, va presentar un projecte de recuperació d'aquesta històrica construcció de l'arquitectura hidràulica del Millars. Per al regidor de l'àrea, Emilio M.Obiol, els Corrents és un element molt significatiu del patrimoni hidràulic vinculat al Millars i a l'aprofitament històric de les seues aigües, una construcció desconeguda però de gran importància i valor etnològic. La primera fase del pla d'actuació ja ha culminat. 

Durant la primera inspecció es van trobar vestigis formats per una séquia coberta construïda per maçoneria, dues portes amb arc de rajola i altres suports constituïts per pedra. D'ací a uns mesos, quan la construcció estiga restaurada totalment, formarà part del patrimoni hidràulic de la ruta verda del Millars juntament amb altres construccions com canals, molins, assuts i séquies.

Galeria multimèdia

Imatges

Neteja dels Corrents_3 Neteja dels Corrents_2 Neteja dels Corrents_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es