Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Vila-real col·labora en una desena de projectes de cooperació internacional a través del Fons Valencià de Solidaritat

tornar Imprimir

diumenge, 7 de maig de 2017

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Assemblea del Fons Valencià de Solidaritat

Vila-real col·labora en una desena de projectes de cooperació internacional a través del Fons Valencià de Solidaritat

L'Ajuntament de Vila-real col·labora el 2017 en una desena de projectes de cooperació internacional, a través del Fons Valencià de la Solidaritat. L'assemblea de l'entitat, celebrada aquesta setmana a Canals, ha donat compte del balanç de 2016 i perspectives per a enguany, amb un important creixement tant de municipis adherits com d'ingressos. El regidor de Cooperació i representant de Vila-real al Fons, Álvaro Escorihuela, ha destacat els bons resultats de l'entitat valenciana i la important tasca que desenvolupa "per construir un món millor, superar les desigualtats i ajudar els països en vies de desenvolupament; una àrea en la qual Vila-real és tot un referent a la província, amb un 0,7% del pressupost fins i tot en els moments més difícils".

En el model de ciutat solidària i implicada amb la cooperació internacional, l'Ajuntament de Vila-real es va incorporar el 2014 al Fons Valencià de la Solidaritat i es va convertir en un dels pocs municipis de la província de Castelló a formar part de la xarxa autonòmica. Un any després, Vila-real s'integrava en la Junta Directiva de l'entitat, "un aval i un reconeixement al lideratge de la ciutat i les nostres entitats en aquest àmbit, conscients com som de la necessitat de coordinar-nos i treballar junts per millorar les condicions de vida de les persones, en tots els territoris". 

Durant l'any 2016, la xarxa valenciana ha incorporat vuit municipis nous i quatre més en els primers mesos de 2017. Quant a projectes, s'ha treballat en iniciatives de desenvolupament a països com Bolívia o Equador, a més de mantenir una línia pressupostària específica per a emergències humanitàries, amb la qual s'ha col·laborat en situacions com el terratrèmol a Equador, les inundacions a Haití o el conflicte armat a Síria, amb el qual l'Ajuntament també ha col·laborat amb la dotació del transport necessari per a portar la roba recollida per l'ONG Obrim Fronteres als camps de refugiats. 

Programes de sensibilització i de voluntariat completen les línies d'actuació del Fons Valencià per la Solidaritat, al qual Vila-real destina una aportació anual de 20.000 euros. Aquesta col·laboració se suma als 9.000 euros reservats enguany per al primer conveni municipal amb Smara i la convocatòria d'ajudes a ONGD.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es