Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Un dispositiu especial reforçarà la seguretat en festes amb prop de 1.000 serveis i especial atenció als actes multitudinaris

dilluns, 8 de maig de 2017

Junta Local de Seguretat_6

Un dispositiu especial, format per la Policia Local, Policia Nacional i Policia Autonòmica juntament amb altres cossos com Protecció Civil o Creu Roja, reforçarà la seguretat en els principals actes multitudinaris de les festes en honor a sant Pasqual, que donaran inici aquest divendres, 12 de maig. La Junta Local de Seguretat, presidida per l'alcalde, José Benlloch, i pel subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, ha perfilat els últims detalls d'un dispositiu de festes que torna a fer especial èmfasi en la seguretat dels actes multitudinaris. 

"Hem de recordar que estem en el nivell 4 d'alerta a tot l'Estat, tot i que no hi ha res que ens faça pensar que puga haver-hi cap atac", assenyala Barelles, que avança que s'instal·laran elements rígids per a evitar l'accés de vehicles a zones on es desenvolupen esdeveniments multitudinaris. A més, l'equip se centrarà a controlar la delinqüència i evitar els robatoris en habitatges. "Són uns festejos que es viuen intensament al carrer, per la qual cosa les cases poden convertir-se en un punt d'atenció per a algunes persones", explica. Per garantir la seguretat durant les festes, la Junta de Seguretat preveu que es realitzaran unes 1.000 entrades de servei. La meitat d'aquestes, aproximadament, seran a càrrec de la Policia Local i la resta, entre la Policia Nacional i altres cossos de seguretat. 

L'alcalde, que ha agraït a Barelles la "predisposició a treballar conjuntament amb la ciutat", destaca "la preparació dels cossos i forces de seguretat permanents a Vila-real". "El protocol està preparat perquè no hi haja cap problema en actes com el macrosopar de penyes, el concert de Chenoa, el concurs de paelles, la processó i l'ofrena i la cavalcada, entre altres punts on maximitzarem els recursos perquè la gent puga passar-ho bé, especialment en l'any que celebrem el Centenari del Patronat de Sant Pasqual", detalla.

Quant als festejos taurins, la Junta Local de Seguretat ha abordat el nomenament d'un director taurí per a "vetlar per la protecció i seguretat dels bous". "Som especialment sensibles amb aquests animals i molt escrupolosos en el compliment de la llei", afirma Benlloch. 

D'altra banda, la reunió ha donat compte de les dades de delinqüència a Vila-real, amb 28 infraccions per cada mil habitants. "Una xifra excel·lent, si tenim en compte que la mitjana estatal està en 44 i la provincial en 43, la qual cosa denota la coordinació entre la Policia Local i la Nacional", apunta Barelles. "Som una ciutat segura", agrega Benlloch, "però volem seguir millorant per evitar nous repunts en el robatori a segones residències o als pous de reg, que és un tema que preocupa especialment la ciutadania, no solament de Vila-real, sinó de tota la comarca". L'alcalde ha destacat també el bon funcionament del protocol de protecció de víctimes de violència de gènere, pel qual Vila-real destina dos agents de la Policia Local a treballar al costat del cos nacional. "En total són una quinzena les dones a les quals es fa seguiment per la seua seguretat", conclou Barelles.

Galeria multimèdia

Imatges

Junta Local de Seguretat_5
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es