Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

El Centenari del Patronat de Sant Pasqual marca les festes de Vila-real, amb 230 actes per a tots els públics durant 10 dies

tornar Imprimir

dimarts, 9 de maig de 2017

Junta de Festes, Festes, Sala de premsa

Presentació del programa de festes de sant Pasqual 2017

El Centenari del Patronat de Sant Pasqual marca les festes de Vila-real, amb 230 actes per a tots els públics durant 10 dies

Amb la presentació del programa de festes, Vila-real inicia el compte enrere dels festejos que donaran inici aquest divendres i que tindran sant Pasqual més present que mai. Enguany, amb la commemoració del centenari del patronatge del sant sobre la ciutat, el programa de festes sumarà dins dels 230 actes previstos durant 10 dies per a tots els públics, moments que deixaran empremta en els festejos patronals. 

Abans que el volteig de campanes i el tret de coets anuncien l'inici de la festa, la sala de plens de l'Ajuntament ha acollit la presentació oficial del llibret, de mans de la reina, Verónica Fortuño, i les seues dames, que han acompanyat l'alcalde, José Benlloch, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás; el regidor de Festes, Javier Serralvo, i el representant de Fobesa, Javier Bartolomé. El programa, que es repartirà entre demà i dijous, també pot consultar-se per primera vegada des de l'app Vila-real per a mòbils, a més del web http://programadefestes.vila-real.es, per a consulta en línia i descàrrega, accessible a través d'un codi QR. 

L'alcalde ha destacat la importància que tenen les festes a la ciutat, "especialment enguany". "No tots els dies se celebren 100 anys des que un poble demanà l'empara i la protecció d'un patró que va deixar una petjada molt potent a Vila-real", assenyala Benlloch, que recorda, a més, que les festes són "una oportunitat per a combinar actes innovadors i uns altres més tradicionals que seguisquen reforçant els nostres llaços d'unió". A més, assenyala, "els festejos compleixen tres importants funcions, com són generar economia -1,5 milions cada any-, donar-nos a conéixer i mostrar tot el que fem durant l'any i reforçar els nostres símbols". Per tot açò, Benlloch ha agraït la Junta de Festes "tot el temps que dedica perquè puguem passar-ho bé durant 10 dies". "Podem estar orgullosos de la nostra ciutat, però especialment de la nostra hospitalitat i de la gratuïtat de tots els actes que celebrem, que ens distingeixen d'altres municipis i que demostren que les festes són de tots", apunta el primer edil. 

Per la seua banda, Colás ha posat l'accent en tot el treball previ que suposa organitzar 230 actes i ha agraït a la Comissió de Penyes, a l'Ajuntament i a "aquells que vetlaran per la seguretat de tots" la seua implicació en les festes. El president de la Junta de Festes ha animat tots a gaudir dels festejos, "en un any tan especial en el qual hi haurà moltes sorpreses i novetats". 

Moments abans de la presentació del programa de festes, la reina i les dames han complit la tradició de portar ous a Santa Clara per demanar-li bon temps durant les festes patronals de Sant Pasqual. A partir de demà i dijous i, amb la participació també de la reina i dames de les festes, es repartirà el programa en paper a la Casa de la Festa, en horari de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 19.00 hores.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del programa de festes de sant Pasqual 2017_4 Presentació del programa de festes de sant Pasqual 2017_1 Presentació del programa de festes de sant Pasqual 2017_3

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es