Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real impulsa el programa pioner 'Il·lusió sense barreres' perquè cap xiquet es quede sense accedir a la fira aquestes festes

dijous, 11 de maig de 2017

Fira d'atraccions

L'Ajuntament de Vila-real llança per a aquestes festes en honor a sant Pasqual un programa pioner que, amb el nom Il·lusió sense barreres, pretén que cap xiquet es quede sense accedir a la fira d'atraccions. Per a això, el consistori, a través de les àrees d'Economia i Serveis Socials, negocia amb l'Associació de Firaires de Vila-real l'adquisició d'uns 2.000 tiquets per a fer ús de les atraccions al llarg dels festejos. Els tiquets es lliuraran a les entitats que treballen amb famílies derivades de Serveis Socials, com Creu Roja, Càritas, Joventut Antoniana i Sant Vicent de Paül, perquè els repartisquen entre les famílies amb xiquets. A aquestes entitats se sumaran l'Associació d'Aturats Vila-real (Adavi), la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i Cadires de la Fam.

"Ens produeix tristesa veure que, malgrat la millora de la situació econòmica, encara hi ha famílies que no poden permetre's portar els seus fills a la fira, fins i tot rebent ajuda", explica l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, qui ha anunciat la iniciativa. "Volem una ciutat més sensible i humanitzada i, per això, llancem aquest programa pioner que funcionarà ja aquestes festes", agrega.

"És una qüestió d'igualtat. Sabem que les entrades podrien arribar a uns 1.000 xiquets de famílies que passen per dificultats", apunta Benlloch. Amb aquest objectiu, la inversió inicial en el programa serà d'uns 2.000 tiquets, tot i que, segons el desenvolupament del pla, es valorarà la possibilitat d'adquirir-ne més la setmana que ve. "Les festes són per a tots; sempre ho hem dit: en els 230 actes del programa no hi ha dret d'admissió, tothom té dret a participar en tot allò que es programa que, a més, s'intenta que siga gratis, com els concerts", agrega l'alcalde. 

Aquest nou programa social se suma a altres iniciatives impulsades en els últims anys per a millorar el benestar de tots els ciutadans, com són el pla d'Alimentació necessària, els serveis de menjador en els diferents Aplec durant l'any o la multiplicació d'ajudes de Serveis Socials. "No estem contents amb l'atur ni amb altres situacions que encara es donen a la ciutat, a pesar que les circumstàncies han millorat des de la nostra arribada el 2011. Per això, anem a seguir treballant per seguir avançant tots junts", conclou. 

El recinte de la fira d'atraccions, situat al carrer del Cardenal Tarancón, s'ha inaugurat per la vesprada amb un dia popular. El regidor d'Economia, Xavier Ochando, i la reina i dames de les festes han tallat la cinta inaugural del recinte.

Galeria multimèdia

Imatges

Benlloch presenta el programa Il·lusió sense barreres Inauguració de la fira d'atraccions_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es