Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Un espectacular 'mapping' amb música i imatges sobre la façana de la basílica posa el colofó a la commemoració del Centenari del Patronat de Sant Pasqual

tornar Imprimir

dimarts, 16 de maig de 2017

Junta de Festes, Festes, Sala de premsa, Turisme

Mapping del centenari_2

Un espectacular 'mapping' amb música i imatges sobre la façana de la basílica posa el colofó a la commemoració del Centenari del Patronat de Sant Pasqual

Un espectacular mapping amb música i imatges posarà el colofó final als actes preparats per a la commemoració del Centenari del Patronat de Sant Pasqual sobre la ciutat aquest dimecres, coincidint amb el dia gran del patró. "Es tracta d'un espectacle únic i singular, que consisteix en la projecció, per primera vegada a Vila-real, d'un audiovisual centrat en la figura del patró, que es caracteritza per adequar-se a la morfologia arquitectònica del lloc on es projecta; en aquest cas, la basílica", explica el regidor de Turisme i coordinador dels actes del Centenari, Emilio M. Obiol.

L'espectacle donarà inici a les 22.00 hores i comptarà amb música i imatges que repassaran la trajectòria del sant. La banda sonora la posaran peces musicals com el Magnificat Primi Toni, de Tomás Luis de Victoria, interpretada per Ensemble Plus Ultra i dirigida per Michael Noone. Es tracta del major expert mundial en la música de Victoria, compositor que va ser coetani de sant Pasqual i que va acabar la seua vida en un convent de clarisses.

A aquest tema se suma Gran Jota, de Francesc Tàrrega, interpretada pel mestre Pepe Navarro; la reinterpretació del final de la Gran Jota amb pianista i guitarrista elèctric de la ciutat, "per a demostrar que l'obra mestra de Tàrrega és atemporal i va més enllà de la guitarra clàssica"; i la banda sonora original de Miguel Gozalbo, "amb la contundència electrònica i sonora que representa els referents del mite dels tres tocs del sant".

En l'apartat visual, els assistents podran contemplar sobre la façana una sèrie de fotografies de 1900 a 1936 de l'interior i l'exterior de l'antiga ermita del Roser, del repositori de la Universitat Jaume I, així com el quadre La visió de sant Pasqual, de Tiepolo, pertanyent a la col·lecció d'El Pardo. També es projectaran les imatges filmades per Abel Campos a Torrehermosa i a l'interior de la basílica.

"Animem tots els veïns i visitants que vinguen a Vila-real a omplir la plaça i tots els racons de l'exterior de la basílica per a contemplar aquesta mostra única que posarà el colofó a una jornada històrica", assegura l'edil de Turisme.

Galeria multimèdia

Imatges

Mapping del centenari_1 Mapping del centenari
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es