Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

L'alta participació i la tranquil·litat marquen els festejos de Sant Pasqual en el Centenari del Patronat sobre Vila-real

dilluns, 22 de maig de 2017

Balanç de Sant Pasqual 2017

Com cada any, el foc i la pirotècnia van servir ahir per a posar el punt i final a unes festes en honor a sant Pasqual de rècord. Una vegada més -i coincidint amb la celebració del Centenari del Patronat sobre Vila-real- han estat marcades per l'alta participació i per la tranquil·litat en cadascun dels 230 actes organitzats per la Junta de Festes i la Comissió de Penyes. 

El regidor de Festes i de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, acompanyat pel president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i per l'intendent en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha fet un balanç "molt positiu" dels festejos, que ha qualificat "d'altament participatius". "Els dos principals objectius de les festes són atraure moltes visites, aconseguir actes massius i generar economia; tots dos s'han aconseguit", assenyala Serralvo. L'edil destaca la "gran acceptació que han tingut totes les activitats, especialment en un any com aquest, l'any del centenari" i ha agraït a la Junta de Festes, així com a la Comissió de Penyes, a la Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja i a Serveis Públics, "tota la seua implicació perquè tot haja eixit perfecte". 

Des del punt de vista policial, l'intendent en cap destaca la tranquil·litat, amb 65 queixes per sorolls de les penyes que, "malgrat ser més que el 2016, no s'han traduït en cap crida a l'ordre ni en denúncies, per la qual cosa descendeix aquest registre", apunta. Només s'ha sancionat dos casals per no estar registrats i s'han interposat vuit denúncies per venda ambulant, en alguns casos a venedors reincidents sense permís. 

Quant a alcoholèmies al volant, s'han registrat 10 de tipus administratiu -és a dir, no superaven el 0,60 que estableix la llei en aire espirat- i vuit delictes contra la seguretat viària. Tal com assenyala Nieto, la principal zona on s'han detectat aquests casos és als voltants del Recinte de la Marxa. 

A més, s'han interposat 22 multes per consum de drogues en la via pública i cinc més per conduir sota els efectes de substàncies. A elles se sumen dues multes més per pirotècnia i cinc per alterar la seguretat col·lectiva. Quant als ferits en la programació taurina, han sigut set, en la seua majoria lleus i per caigudes, encara que també hi ha hagut dos ferits pels bous. També s'han interposat dues denúncies per accedir al recinte de la vila en estat d'embriaguesa.

Per la seua banda, el president de la Junta de Festes ha agraït la "bona resposta de vila-realencs i visitants" a esdeveniments com els concerts d'Aspencat, Celtas Cortos, Chenoa o Georgie Dann, així com a tota la programació relacionada amb el Centenari de Sant Pasqual i als nous actes incorporats enguany, com la cronopujada al campanar o la trobada de veïns amb el cognom Villarreal. Les orquestres, el Canta Juegos, el concurs de paelles, els canvis en l'ofrena o la recuperació de la tradició de portar un garbonet a sant Pasqual, són uns altres dels punts a destacar. "Hem viscut un any de rècord, amb més de 60 escenaris repartits per tota la ciutat", assegura Colás. 

També de rècord són les visites al web del programa de festes, amb 30.899, un 2,51% superior al mateix període de 2016. El 96,3% de les visites s'han realitzat des de mòbil o tableta i només un 3,7% des de l'ordinador, "consolidant de manera definitiva la implantació d'aquesta iniciativa del Departament de Noves Tecnologies", indica Serralvo. En aquest balanç, destaca també la incorporació de l'app Vila-real com el principal mitjà d'accés al programa (65% d'entrades). Després dels festejos, els usuaris de l'app municipal s'han incrementat en un 38% i arriben ja als 2.150 usuaris actius. "En definitiva, hem gaudit de 10 dies de diversió en un ambient festiu diferent a la rutina de la resta de l'any amb molt bons resultats", conclou el regidor.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es