Inici -> └rees -> Proximitat -> L'alcalde al barri -> Visites de l'alcalde al barri

Benlloch garanteix que el jardÝ del BotÓnic Calduch "no es toca" en el retorn de la campanya pionera de proximitat "L'alcalde al barri"

dijous, 25 de maig de 2017

L'Alcalde al barri de BotÓnic Calduch_2

"L'alcalde al barri", la campanya pionera de proximitat impulsada per l'Ajuntament de Vila-real, torna a xafar els barris de la ciutat per a apropar l'Alcaldia i el consistori a tots els districtes urbans i conÚixer directament les demandes, suggeriments i necessitats dels ve´ns. En aquesta primera jornada, l'alcalde, JosÚ Benlloch, ha visitat el BotÓnic Calduch, on ha traslladat a l'associaciˇ de ve´ns les ˙ltimes novetats relacionades amb aquesta zona; principalment, la situaciˇ del jardÝ del BotÓnic Calduch. "El parc serÓ per al barri i no es tocarÓ", garanteix Benlloch. 

"La campanya 'L'alcalde al barri' va nÓixer en la legislatura passada com una iniciativa pionera de proximitat, amb la filosofia de fer d'un barri, durant un dia, el protagonista de l'agenda p˙blica, des del punt de vista institucional i informatiu. Aš˛ no vol dir que durant la resta de l'any no treballem, al contrari. Les Órees de Proximitat i de Participaciˇ Ciutadana estan en contacte continu amb els barris i els ve´ns, per˛ d'aquesta manera, igual que hi ha dies especÝfics per a reivindicar tot tipus de causes, dediquem una jornada sencera a una zona urbana, per a fer balanš dels projectes realitzats i els pendents, i ens posem a la disposiciˇ dels ve´ns i ve´nes en tot all˛ que requerisquen", detalla Benlloch. L'alcalde ha acudit al barri acompanyat dels edils de Proximitat, Diego A. Vila, i Participaciˇ, Gemma Gil, amb els quals ha recorregut diferents espais urbans, establiments i comeršos, a mÚs de mantenir una reuniˇ amb la directiva de l'associaciˇ, presidida per JosÚ Vicente Ten, i amb la comunitat educativa dels colĚlegis Angelina Abad i BotÓnic Calduch.

Entre els espais visitats per la delegaciˇ municipal destaca el jardÝ BotÓnic Calduch, un parc constru´t el 2010 pel Partit Popular sobre un solar privat, "ocupat ilĚlegalment", que una sentŔncia de setembre de 2016 obliga a retornar al seu propietari. "╔s un dels empastres mÚs greus dels que hem heretat de la gestiˇ del PP, plagada d'irregularitats i falta de transparŔncia", lamenta Benlloch, que recorda que, malgrat que la propietat del solar va presentar alĚlegacions, el govern popular les va desestimar, la qual cosa va obligar el propietari a defensar-se en el jutjat. "El resultat Ús una sentŔncia que ens diu que retornem la possessiˇ al propietari", incideix l'alcalde. 

"Per˛ aquest parc Ús un espai fonamental del barri de BotÓnic Calduch, una dotaciˇ que, al costat del centre de salut o els colĚlegis, va portar molta gent jove i treballadora a comprar acÝ el seu habitatge, quan el preu dels pisos estava pels n˙vols. Per aš˛ serÚ taxatiu: els ve´ns poden estar tranquils, perquŔ el jardÝ no es toca; no permetrem que el BotÓnic Calduch es quede sense el seu jardÝ i que les famÝlies paguen les irregularitats d'uns altres", garanteix l'alcalde. Amb aquest objectiu, la Junta de Govern Local va decidir presentar un recurs, a l'espera de resoluciˇ. "╔s un recurs agafat amb pinces, perquŔ no posem en qŘestiˇ la ilĚlegalitat de l'operaciˇ urbanÝstica i el dret del propietari a reclamar el que Ús seu; el debat estÓ ara en el preu, ja que l'Ajuntament no pot afrontar un pagament de 5,5 milions d'euros. Estem en converses amb els propietaris i estem segurs que podrem arribar a un acord que no supose una ru´na per a la ciutat", agrega el primer edil.

Una altra de les demandes dels ve´ns en aquesta zona de la ciutat es refereix als carrers de les Corts Valencianes i Alfons el MagnÓnim, oberts provisionalment la legislatura passada grÓcies a un acord amb els propietaris. TambÚ en aquest cas es tracta de vials privats, sobre els quals l'Ajuntament no pot actuar directament. "De moment, els hem obert perquŔ puga passar la gent i ara hem aconseguit l'autoritzaciˇ dels propietaris per a poder aplicar-hi una xicoteta capa d'asfalt que en millore les condicions i en garantisca la seguretat".

Galeria multimèdia

Imatges

L'Alcalde al barri de BotÓnic Calduch_3 L'Alcalde al barri de BotÓnic Calduch L'Alcalde al barri de BotÓnic Calduch_1
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es