Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

El convent dels Carmelites de Vila-real recupera la campana de 1913 amb la col·laboració de l'àrea municipal de Patrimoni

diumenge, 28 de maig de 2017

Campana del convent de Carmelites restaurada

La campana del convent dels Carmelites de Vila-real torna a lluir en tota l'esplendor, després de l'actuació impulsada pel Venerable Orde Tercer del Carme, amb la col·laboració del departament municipal de Patrimoni, que ha aportat 660 euros per a la seua reparació.

La campana, datada de l'any 1913, estava espatllada des de final dels anys setanta i no s'havia pogut reparar per la dificultat per a accedir a la zona. "Després de quasi 40 anys, la moderna maquinària actual ha permés l'accés al lloc on es trobava i ja està de nou en el seu lloc completament restaurada", indica el regidor de l'àrea, Emilio M. Obiol. L'element, construït en bronze, té una altura de 85 centímetres i un pes de 75 quilos; tot i que, segons els seus gravats, data de 1913, es creu que va ser portada a Vila-real des d'un altre convent en donació, ja que fins a 1925 no es va inaugurar l'edifici on es troba en l'actualitat.

La campana servia en el passat per a anunciar la recepció i comiat de la Mare de Déu de Gràcia. "El Venerable Orde Tercer del Carmen ha fet una important labor de documentació i ha determinat, gràcies als testimoniatges orals de persones majors de la ciutat, que quan arribava la imatge de la Mare de Déu a la ciutat es realitzava un volteig de benvinguda, igual que a l'arribada a l'església Arxiprestal i també durant la tornada a l'ermita", explica Obiol. "Aquesta actuació ens permet seguir remarcant el valor del nostre valuós patrimoni", considera el regidor, que agraeix a el Venerable Orde Tercer del Carme "l'esforç per a dur a terme aquesta rehabilitació, comptant amb donacions i amb el treball desinteressat dels seus membres, de manera que han reduït notablement els costos". L'aportació del consistori ha servit per a sufragar els materials i la grua.

Galeria multimèdia

Imatges

Campana del convent de Carmelites restaurada_1 Campana del convent de Carmelites restaurada_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es