Inici -> └rees -> Participaciˇ ciutadana -> NotÝcies

L'innovador projecte Vila-real barri a barri reivindica la mem˛ria hist˛rica, l'evoluciˇ i la vida a les diferents zones de la ciutat

dimarts, 30 de maig de 2017

Gemma Gil presenta "Vila-real, barri a barri"

La Regidoria de Participaciˇ Ciutadana llanša un innovador projecte que, sota el nom Vila-real barri a barri, reivindica la mem˛ria hist˛rica de la ciutat, aixÝ com l'evoluciˇ i la vida als diferents barris. La regidora de l'Órea, Gemma Gil, explica que "Vila-real barri a barri Ús un retrat quotidiÓ de la ciutat de Vila-real, del qual quedarÓ constÓncia grÓcies a la revista Poble, que de manera peri˛dica publicarÓ diferents reportatges sobre cada barri, en el qual els protagonistes seran els ve´ns". TambÚ estÓ prevista l'ediciˇ d'una sŔrie de 12 documentals audiovisuals, sis d'ells enguany i la resta, el 2018.

"Vila-real compta amb un important grup d'associacions de ve´ns que podran fer un exercici de recuperaciˇ de la mem˛ria hist˛rica de la seua zona, recordar i ensenyar a la resta de la ciutat d'on venen, com va comenšar tot i com ha canviat el barri", apunta Gil. En aquest sentit, destaca el vessant de recerca de cada reportatge, que aprofundirÓ en les arrels de cada barri per a desprÚs plasmar-ho en la revista en els diferents documentals, redescobrint patrimoni, comeršos, dotacions, personatges coneguts, gastronomia, festes i tradicions o racons emblemÓtics de diferents zones de la ciutat que, "per a molta gent jove, podrien ser desconeguts".

Per a la regidora, el mÚs important Ús que seran els mateixos protagonistes, els residents en cada barri, els qui adrešaran la mirada cap a aquesta hist˛ria pr˛pia. "Serem testimonis de com aquests habitants estimen la seua ciutat i la descobrirem de la seua mÓ", agrega.

El barri de Sant Ferran ha estat el primer a documentar la seua existŔncia i la seua hist˛ria, seguit del barri del Crist de l'Hospital, la Soledat i el carrer de la Pietat. Els segŘents seran el Madrigal, la zona de la sÚquia Major i l'avinguda d'Europa, el Cor de Jes˙s, la zona centre i la Torre Motxa, el Calvari, la SÚnia i la Uniˇ, el ProgrÚs, el Pilar i l'avinguda del BotÓnic Calduch i Cervantes.

Gil ha agra´t a la revista Poble la colĚlaboraciˇ, aixÝ com a les associacions de ve´ns "la bona resposta en conÚixer el projecte i la ilĚlusiˇ dipositada en ell". La regidora ha animat els ve´ns a interactuar a travÚs de les xarxes socials desprÚs de la publicaciˇ de cada reportatge per a intercanviar opinions i records. "Volem aconseguir una participaciˇ mÚs activa, i per aix˛, fem partÝcip a tota la ciutadania perquŔ, a travÚs d'aquest i altres projectes, s'impliquen, al mateix temps que recuperen records entranyables de l'espai on sempre han viscut i destaca la mem˛ria colĚlectiva de la nostra ciutat", conclou.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es