Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els Pressupostos Participatius més socials i ecològics avancen amb la majoria de les propostes en estat d'execució

dimarts, 6 de juny de 2017

Gemma Gil fa balanç dels pressupostos participatius de 2017

La sisena edició dels Pressupostos Participatius avança i la meitat de les 33 peticions dels veïns ja es troba en execució. Així ho ha anunciat la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil, qui ha titllat aquesta edició com "els Pressupostos Participatius més socials i ecològics de la història, ja que els veïns s'han interessat més que mai per temes que afecten directament al benestar social".

Les tres primeres propostes més votades pels ciutadans es troben en marxa. La primera d'elles, un taller d'atenció a persones majors, dependents o amb discapacitat, la va canalitzar l'àrea de Serveis Socials a través de l'Aula Mentor, que ha oferit la formació entre els mesos d'abril i juny.

La segona iniciativa en les prioritats dels veïns, l'ampliació o trasllat dels horts urbans, actualment es troba en procés d'estudi per part dels serveis tècnics i administratius de l'Ajuntament, que en breu informaran sobre els avanços. La tercera proposta més votada va ser la instal·lació de jocs adaptats per a xiquets amb discapacitat en els parcs infantils. En aquest cas, Serveis Públics ha destinat 20.000 euros per a 12 intervencions en parcs de la ciutat. La intenció és realitzar sis actuacions aquest 2017 i sis més el 2018 i, de moment, ja hi ha tres infraestructures adaptades als jardins de la Maiorasga, Mestre Vidal i el Pilar. 

De les reunions periòdiques que manté Gil amb la resta de regidors implicats en les propostes dels Pressupostos Participatius, es desprén que altres intervencions com l'obertura del carrer d'Isabel de Villena o l'asfaltat de tres trams del carrer de les Corts Valencianes i d'Alfons el Magnànim estan també en procés, igual que la millora de la il·luminació al Termet, la campanya contra el maltractament animal o la campanya per a la millora de la convivència entre cotxes, bicicletes i vianants, que es troba a expenses de conéixer les dates definitives d'execució. En aquest sentit, l'àrea de Seguretat Ciutadana i Mobilitat ja ha desenvolupat una campanya sobre l'ús de l'intermitent a les rotondes i una altra sobre l'ús de la bicicleta i s'està pendent d'una plica per al pla de mobilitat.

També es té en compte, per part del consistori, la millora de la il·luminació del carrer de la Consolació, en procés d'execució, i el carrer de Josep Ramon Batalla, pendent d'iniciar-se. El pàrquing de camions és una altra de les propostes en marxa, per a la qual ja negocien tècnics municipals i transportistes. El projecte compta amb un pressupost de 600.000 euros i un espai per a situar-se de 33.000 metres quadrats entre Porcelanosa i la depuradora mancomunada, prop de la futura ronda Sud-oest.

Altres de les propostes en marxa són la construcció de més passos adaptats a diversos carrers de la ciutat i la renovació dels contenidors de reciclatge a la zona de Francesc Tàrrega, a la qual cosa se suma l'asfaltat de diversos trams de l'avinguda d'Itàlia, la millora en l'asfaltat i les voreres al carrer de Pintor Gimeno Barón, entre altres propostes. Quedaran pendents la remodelació del parc de la muntanyeta, enfront de la piscina coberta o l'eliminació de la pintura del carril bici del carrer de Solades, a falta de conéixer el cost pressupostari i l'informe tècnic, entre d'altres.

De moment, els Pressupostos Participatius descarten l'habilitació d'un museu de l'esport en el nou pavelló esportiu que substituirà el Campió Llorens i la inclusió de jocs en el jardí al costat de la BUC, el primer per inviabilitat econòmica i el segon, per situar-se al costat d'una zona d'estudi, que requereix silenci. Tot i això, sí que es procedirà a la neteja de la vegetació en la zona i a la millora del jardí.

"Després de sis mesos de seguiment, estem satisfets i encara queda molt de treball per fer fins al pròxim mes d'octubre, quan es llançarà la setena campanya de Pressupostos Participatius que seguiran ajudant a fer que Vila-real avance", conclou Gil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es