Inici

Vila-real tanca la cinquena edició Spotfer amb el lliurament de premis als millors espots publicitaris contra les drogues

dimarts, 13 de juny de 2017

Lliurament de premis d'Spotfer_6

El concurs de creació d'anuncis publicitaris per a sensibilitzar els joves sobre els riscos del consum de substàncies addictives Spotfer posa el punt i final a la cinquena edició amb el lliurament de premis als millors espots.

La iniciativa, convocada per la Regidoria de Sanitat, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària i Conductes Addictives (UPCCA), ha celebrat una jornada de cloenda a la sala de plens de l'Ajuntament que ha comptat amb la participació de la cap de secció del Servei de Gestió de Drogodependències i Altres Trastorns Addictius de la Direcció General d'Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Lourdes Cardona; la regidora de Sanitat, Silvia Gómez; el regidor de Joventut, Xavier Ochando, i el tècnic de l'UPCCA, José Gisbert. 

Fins a 2.500 estudiants de vuit centres educatius han participat en aquesta edició, en la qual han rebut un total de 60 classes d'escriptura de guió i llenguatge publicitari d'una hora cadascuna, a càrrec d'un tècnic audiovisual de l'empresa El Peatón juntament amb Gisbert. En total es van preparar prop de 200 guions, dels quals quatre han sigut escollits finalment per a convertir-se en un autèntic anunci. Els títols són ¿Qué camino escoges?, de Sophía Bodi i Salvador Ferrando, que cursen tercer de l'ESO en l'IES Francesc Tàrrega; Drogues + alcohol + tabac = no futur, de Mario Pallarés i Pedro Pina, de primer de l'ESO a l'IES Broch i Llop; Estás dispuesto a jugar?, d'Andrea Fernández i Isabel Pérez, de quart de l'ESO a Fundació Flors, i Soy el más guay, d'Alba Ballester i Claudia Villar, que cursen tercer de l'ESO a Fundació Flors.

Els guanyadors, acompanyats per personal docent dels centres educatius, han sigut premiats amb un smartphone i després de les vacances d'estiu viuran l'experiència de participar en tot el procés perquè els seus guions es convertisquen en anuncis per a televisió i internet. Per a fer-ho, treballaran al costat dels professionals d'El Peatón en tot el període de filmació i edició dels anuncis.

La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha recordat que Spotfer, que se celebra cada dos anys, va ser creat amb l'objectiu "d'encoratjar els més joves al fet que llancen els seus missatges preventius contra el consum de drogues de forma creativa posant-se en el lloc dels espectadors als qui van dirigits aquests missatges". "La campanya afavoreix en ells l'afició per la creació audiovisual i pel treball en equip, al mateix temps que aprenen que a força d'esforç i dedicació fins i tot les coses que semblen difícils poden tirar endavant, com per exemple, aquests vídeos", afegeix.

Gómez ha agraït als directius i docents de cada centre educatiu participant "la seua col·laboració i treball per a fer partícips i implicar els joves d'aquest projecte en el qual es promocionen i fomenten els hàbits saludables, d'una manera didàctica i propera". Abans que acabe l'any es presentarà el resultat final del concurs, amb l'emissió dels quatre anuncis guanyadors.

Galeria multimèdia

Imatges

Lliurament de premis d'Spotfer_3 Lliurament de premis d'Spotfer_2 Lliurament de premis d'Spotfer_1

Veure més imatges

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es