Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real se suma al manifest de Dones contra la Violència de Gènere i exigeix més pressupost per a combatre aquesta xacra

tornar Imprimir

dilluns, 19 de juny de 2017

Igualtat, Sala de premsa

#19JAnemPerTotes_4

Vila-real se suma al manifest de Dones contra la Violència de Gènere i exigeix més pressupost per a combatre aquesta xacra

L'Ajuntament de Vila-real en Ple s'ha sumat al manifest del grup Dones de Vila-real contra la Violència de Gènere, que reivindica una modificació dels Pressupostos Generals de l'Estat per a destinar una major dotació a la lluita contra la violència masclista, a més d'exigir la igualtat real entre homes i dones. El text, convertit en declaració institucional amb el suport de tots els partits polítics amb representació en l'Ajuntament, se suma a una programació paral·lela durant tot el dia a la plaça Major oberta a tots els públics.

A la lectura del manifest a favor de la lluita contra la violència de gènere, que ha tingut lloc a les 12.00 hores a la plaça Major, amb la participació de la corporació municipal, se suma la realització de diferents activitats grupals i gratuïtes fins a la mitjanit per a dir prou a la violència masclista. Entre les iniciatives programades per l'agrupació destaca la confecció del tapís Teixint per la igualtat, a més de lectura de poemes contra la violència, contes per a pensar, un col·loqui sobre el diccionari feminista i una xarrada sobre literatura i feminisme. A aquestes activitats s'uneixen un taller de ioga, una xarrada sobre la prohibició de la lactància en públic i un sopar de pa i porta. La programació compta també amb col·loquis sobre com combatre la violència de gènere en la societat actual, així com una projecció de pel·lícules a la Casa dels Mundina, on hi haurà un llibre de signatures per als assistents. 

El manifest recorda que són 60 les dones assassinades des del començament de l'any "per culpa de la violència masclista, que també s'ha emportat per davant la vida de sis criatures". "Estem farts de comptabilitzar-les, d'assistir a minuts de silenci i concentracions, d'escoltar discursos de condemna i dol, la violència masclista és una qüestió d'Estat, que ens afecta a tots i depén substancialment de l'eradicació de la desigualtat estructural entre homes i dones", apunta el text. Per açò, el manifest exigeix la consignació de 120 milions d'euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista. "Des de l'equip de govern no podíem fer una altra cosa que sumar-nos a aquesta petició, ja que el preu de la vida de les dones no és negociable", conclou la regidora d'Igualtat, Rosario Royo.

Més imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

#19JAnemPerTotes #19JAnemPerTotes_2 #19JAnemPerTotes_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es