Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Els usuaris de La Panderola fan una crida a adaptar l'entorn i els transports a les persones amb mobilitat reduïda

dilluns, 19 de juny de 2017

Teatre de la Panderola pels 30 anys d'Educació Vial

L'Ajuntament de Vila-real celebra que fa 30 anys es va convertir en una administració pionera en l'engegada del servei d'Educació Viària en la ciutat i ho fa amb la col·laboració dels usuaris del Centre d'Educació Especial de La Panderola, que aquesta vesprada han oferit una obra de teatre amb el títol La aventura de los invisibles. La representació ha comptat amb la col·laboració de la Policia Local i també dels docents del centre, que han preparat l'obra durant tot un any al costat dels usuaris, els quals sobre l'escenari han mostrat la seua sorpresa en intentar realitzar un viatge amb tren i descobrir que cap de les infraestructures que els envolten estan adaptades.

"Durant la representació, alumnes, agents i mestres mostren sobre l'escenari el dia a dia que moltes persones es troben", explica el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo. "Amb aquesta obra pretenen obrir els ulls a la resta del món sobre la importància que té comptar amb espais adaptats a persones amb mobilitat reduïda", assegura i destaca que "alguns han pujat amb la seua cadira de rodes a l'escenari, uns altres ho han fet amb altres elements que formen part del seu dia a dia".

"Volen que la gent veja amb què es troben diàriament, però no només ells, sinó també persones majors o xiquets i veïns amb un carret de bebé; encara queda molt per fer perquè tothom se senta integrat i perquè aquest problema no quede condemnat a la invisibilitat, d'ací el nom de l'obra de teatre", apunta.

Serralvo ha recordat que el Programa d'educació viària, que es va implantar de manera pionera en el curs 1986-87, ha format més de 80.000 escolars de diferents edats i etapes educatives "ajudant-los a ser més autosuficients i conscienciant-los dels perills i les precaucions que cal prendre per a salvaguardar la seua seguretat".

Galeria multimèdia

Imatges

Teatre de la Panderola pels 30 anys d'Educació Vial_2 Teatre de la Panderola pels 30 anys d'Educació Vial_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es