Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

La Llançadora d'Ocupació de Vila-real arriba a l'equador amb més de la meitat d'insercions laborals

dimarts, 20 de juny de 2017

Visita a la II Llançadora d'Ocupació

El regidor d'Economia i Joventut de l'Ajuntament de Vila-real, Xavier Ochando; la coordinadora de Projectes d'Ocupabilitat de la Fundació Telefònica, Elena Ayuso, i la tècnica de Comunicació del Programa Llançadores d'Ocupació en la Fundació Santa María la Real, Marta Prieto, han visitat els participants de la II Llançadora d'Ocupació de Vila-real, que compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu. La Llançadora va començar a funcionar al març per a ajudar una vintena de persones aturades a entrenar una nova cerca de treball, concorde al mercat actual. 

La tècnica que gestiona la segona llançadora, Estela Brugada, ha explicat a l'inici de la visita que l'equip, compost al principi per 20 persones, ha aconseguit ja 12 insercions i compta encara amb diversos participants amb edats compreses entre els 20 i els 52 anys. "L'equip de Vila-real 2017 ha anat millorant dia a dia gràcies al seu esforç i la seua implicació en l'àmbit personal i com a part d'un equip. En la primera fase de la Llançadora treballem molt l'autoconeixement i la intel·ligència emocional. Açò els està ajudant a saber quin treball volen i com posar en pràctica un pla de millora del seu perfil professional per a augmentar les probabilitats d'inserció", ha detallat Brugada.

Posteriorment, diversos participants han intervingut per a explicar com estan treballant de forma col·lectiva i coordinada. "Actualment estem treballant en un projecte relacionat amb les Xarxes Socials de la Llançadora. Disposem de Facebook, Twitter i el blog s'actualitza setmanalment amb les activitats que anem realitzant. Estem ultimant el projecte dels perfils de la web, i estem fent els últims retocs als nostres currículums i els nostres perfils en xarxes socials i en la web. També estem amb el projecte de prospecció d'ofertes, de formació i esdeveniments que a cada participant, segons el nostre objectiu professional, puga interessar-nos. Al costat de tots aquests projectes tenim ja el mapa d'ocupabilitat i estem començant amb les intermediacions", han detallat. 

L'equip seguirà treballant amb dinàmiques d'orientació laboral, comunicació i marca personal, a més d'anar completant el mapa d'ocupabilitat i anar reforçant el contacte amb el teixit empresarial a la recerca de noves oportunitat laborals. "Esperem que la xifra d'insercions per compte alié puga anar incrementant fins al final de la llançadora. A més, hem de tenir en compte també aquelles persones que s'estan plantejant altres opcions com l'autoocupació o la formació reglada, i acudeixen a cursos que els permeten redefinir l'objectiu laboral", ha especificat Marta Prieto.

La coordinadora de Projectes d'Ocupabilitat en la Fundació Telefònica, per la seua banda, ha destacat que les llançadores són una resposta eficaç al problema de la desocupació. "Una persona que entra en una llançadora ix molt diferent de com ha entrat. Els resultats tant quantitatius com qualitatius ens motiven a seguir apostant per aquest projecte que brinda una oportunitat de millorar l'ocupabilitat per a inserir-se en el mercat laboral". 

El regidor d'Economia i de Joventut de l'Ajuntament de Vila-real, Francesc Xavier Ochando, ha sigut l'encarregat de clausurar la visita i ha assenyalat que el projecte "funciona". L'edil recorda que "la primera edició de la Llançadora va concloure demostrant que és un instrument eficaç i innovador per a millorar l'ocupabilitat dels participants, que no solament van trobar un lloc de treball -en molts casos abans de finalitzar el període formatiu-, sinó que van adquirir habilitats i competències que els seguiran sent de gran utilitat en les seues trajectòries professionals". Així mateix, l'edil ha mostrat la seua satisfacció per totes les insercions laborals aconseguides fins al moment i assegura que "prompte veurem més fruits d'aquesta edició, que promet concloure amb un èxit superior al de la primera".

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a la II Llançadora d'Ocupació_2 Visita a la II Llançadora d'Ocupació_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es