Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local de l'àrea metropolitana de Castelló llança a Vila-real la seua imatge i la primera campanya conjunta per a la cooperació municipal en matèria de seguretat

dimecres, 21 de juny de 2017

Reunió de la Policia Local de l'àrea metropolitana de Castelló

La Policia Local de l'àrea metropolitana de Castelló, formada pels cossos municipals de Vila-real, Castelló, Benicàssim, Borriana, Almassora, Borriol i Orpesa, comença a caminar amb la presentació de la seua imatge i el llançament de la primera campanya conjunta que, del 22 al 28 de juny, desenvoluparà en aquests municipis controls preventius del consum d'alcohol i drogues al volant. El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo, i el director general de l'Agència de Seguretat i Emergències, José María Ángel, han presentat la iniciativa en la segona reunió de la policia metropolitana, celebrada a Vila-real amb la participació d'autoritats i comandaments policials de les poblacions integrades a l'àrea. 

"Aquesta és la segona reunió de la policia metropolitana de Castelló i s'ha escollit Vila-real per a celebrar-la, després d'una primera trobada de constitució a la capital de la Plana i posteriors reunions que se celebraran a la resta de poblacions implicades en aquesta iniciativa, que el que pretén és compartir recursos i coordinar esforços per part de les set policies locals amb l'únic objectiu que els nostres veïns i veïnes estiguen més segurs", valora Serralvo. En la mateixa línia, Ángel destaca el "salt qualitatiu" que suposa la reunió de Vila-real, per a "analitzar, planificar i coordinar accions conjuntes per part de municipis que comparteixen problemàtiques comunes". "Situacions de trànsit, esdeveniments culturals, entrades a polígons o a la universitat¿ són situacions que es viuen en tots els municipis de l'àrea metropolitana; si en àmbits com els serveis sanitaris o socials es produeixen reflexions conjuntes, per què no en un tema tan sensible com és també la seguretat ciutadana", destaca el director d'Emergències, qui ha valorat particularment la qualificació de la Policia Local de Vila-real i el seu posicionament pioner en metodologies que, com la mediació o la relació amb els veïns, "marquen la policia del segle XXI". 

La campanya de prevenció del consum d'alcohol i drogues que es desenvoluparà en els set municipis de l'àrea metropolitana està cridada a ser "la primera de moltes que, sota el paraigua de l'Agència de Seguretat i Emergències, permetran optimitzar recursos i millorar el servei a la ciutadania", agrega Serralvo. L'elecció d'aquesta campanya per a iniciar l'activitat de la Policia Local metropolitana de Castelló respon a la constatació que l'augment dels controls preventius afavoreix el canvi de comportament en la ciutadania i redueix el percentatge de positius. No obstant això, el consum d'alcohol i drogues segueix sent el segon factor de risc al volant, per darrere tan sols de la velocitat de conducció. Amb aquesta premissa, les set policies locals intensificaran els controls en les respectives xarxes viàries, particularment en els punts de major sinistralitat, en els horaris determinats per cada policia. 

En la trobada, han participat, a més del director general de l'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències, el regidor vila-realenc i l'intendent general en cap de la Policia Local de Vila-real, José Ramón Nieto, el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Castelló, Antonio Lorenzo; l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; la regidora d'Almassora, Susanna Nicolau, i el regidor de l'àrea de Benicàssim, Arturo Martín, al costat de comandaments policials de tots els municipis implicats.

Descàrrega d’arxius

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de la Policia Local de l'àrea metropolitana de Castelló_2 Reunió de la Policia Local de l'àrea metropolitana de Castelló_1 Reunió de la Policia Local de l'àrea metropolitana de Castelló_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es