Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Creu Roja reparteix des de Vila-real l'ajuda alimentària entre 41 entitats de tota la província per arribar a 10.000 persones

dijous, 22 de juny de 2017

Visita al banc d'aliments de Creu Roja_2

Vila-real, 22 de juny de 2017. Creu Roja distribuirà des del magatzem de la Cooperativa Catòlica Agrària de Vila-real un total de 175.761,488 quilos d'aliments entre persones vulnerables de tota la província, fins al 30 de juliol. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, el subdelegat del Govern, David Barelles, la presidenta local de Creu Roja, Maria Arrufat, i el president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, han visitat les instal·lacions en l'inici de la primera fase del repartiment d'aliments, que arribaran a 41 entitats de la província i unes 10.000 persones. 

"Quan les coses es fan de la mà, com en aquest cas, ixen bé. Per a nosaltres és un orgull comptar a Vila-real amb una assemblea de Creu Roja tan dinàmica i preocupada per ajudar la gent que més ho necessita. Per això treballem amb estreta col·laboració amb ells i així queda reflectit també amb un conveni anual de col·laboració o altres iniciatives, com la inclusió en els pressupostos d'enguany d'una partida important per dotar la Creu Roja d'una nova seu que servisca també de centre de referència comarcal de l'entitat", recorda Benlloch.

Els aliments són de caràcter bàsic, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La 'cistella d'aliments' inclou en aquesta fase 13 productes: llet, arròs, galetes, fruita en conserva, tomata fregida, cacau soluble, potets i cereals infantils, pasta, cigrons, bajoca en conserva, crema de verdures i conserves de tonyina. Aquesta cistella ha sigut elaborada amb la col·laboració de la Federació de Bancs d'Aliments, Creu Roja i d'experts en nutrició. 

Aquesta ajuda alimentària pal·liarà en bona mesura les necessitats de 3.122 famílies de la província: 355 lactants i 8.908 persones adultes. En total, els aliments que Creu Roja reparteix en la primera fase de l'any, arribaran a 9.263 persones. D'elles un 2'7% tenen algun tipus de discapacitat i el 42% són d'origen estranger. Els aliments, tots ells primeres marques, tenen un valor de 130.033,65 euros. Més de mig centenar de voluntaris de Creu Roja intervenen en el procés de recepció, emmagatzematge, classificació i posterior distribució perquè els productes arriben en perfectes condicions als seus destinataris.

Aquest programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal. En el seu desenvolupament col·laboren els ministeris de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; Ocupació i Seguretat Social; i Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

La distribució dels aliments la duen a terme Creu Roja Espanyola i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL), un 50% cada entitat. Des dels centres d'ambdues entitats es distribuiran entre més de 6.000 organitzacions associades de repartiment, que els faran arribar a les persones més desfavorides, de manera que aquestes puguen preparar fàcilment un menjar complet per a una persona o per a una família amb diversos membres, inclosos bebés.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita al banc d'aliments de Creu Roja Visita al banc d'aliments de Creu Roja_1 Visita al banc d'aliments de Creu Roja_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es