Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes tanca el curs amb el trasllat de propostes als regidors i amb la fi del mandat d'alguns membres

dijous, 22 de juny de 2017

Clausura del Consell de Xiquets i Xiquetes 2016-2017_3

El Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real tanca hui el curs 2016-2017 amb una sessió especial, presidida per l'alcalde, José Benlloch, en la qual ha presentat a la corporació municipal els resultats d'aquest exercici i els han traslladat als regidors les seues propostes per a millorar la ciutat. Les propostes, entre les quals es trobes iniciatives com accions contra l'assetjament escolar, impuls a les energies renovables o el transport públic, entre d'altres, han sigut traslladades de forma personal a cada regidor, que ha pres nota i informat sobre l'estat en què es troben les seues reivindicacions. 

Com cada any, els consellers s'han assegut al lloc que ocupen els regidors a la sala de plens de l'Ajuntament, mentre que els edils s'han situat entre el públic, al costat de membres dels centres educatius, associacions i familiars. "Al llarg d'aquest curs, els integrants del Consell de Xiquets i Xiquetes han pogut conéixer millor com funciona l'Administració més pròxima al ciutadà, han tingut l'oportunitat de compartir temps amb diferents regidors, han aprés mitjançant jocs i han reflexionat sobre qüestions vitals per a conviure en societat, com el tracte igualitari entre homes i dones, l'educació i el respecte com a ciutadans, el respecte pel medi ambient o l'ajuda a les persones necessitades", explica la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil. "També demanen més conscienciació amb tot allò que respecta al consum de drogues, tabac i alcohol en menors i que se'ls eduque per a conéixer millor el valor real dels diners, a més de lluitar contra l'assetjament escolar, entre moltes altres propostes", agrega.

La regidora es mostra orgullosa del funcionament del Consell i de "com han sabut crear un grup cohesionat i col·laboratiu, que també ha realitzat propostes relacionades amb la seguretat en les entrades dels centres educatius, així com en el transport públic i han valorat els llocs de Vila-real que els resulten més significatius per les seues històries personals". "D'aquesta manera, han aprés també a estimar un poc més la seua ciutat, sense oblidar que han participat en l'elaboració de la nova Llei d'infància i adolescència de la Comunitat Valenciana i han traslladat les seues peticions en persona a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra", recorda Gil.

D'altra banda, alguns dels membres del Consell de Xiquets i Xiquetes han finalitzat el seu mandat, per la qual cosa han tingut "un comiat especial", en el qual han rebut el reconeixement de l'Ajuntament, igual que la resta de components, que també han estat acomiadats fins al pròxim curs, quan s'incorporaran nous càrrecs. 

Gemma Gil valora de forma molt positiva el transcurs de l'any i assenyala que "al llarg de tot el curs s'han realitzat nombroses activitats on s'han treballat dinàmiques de participació per a inculcar valors com el treball en equip, el diàleg, la integració o la resolució de problemes de forma pacífica". Un any en el qual "hem seguit creixent i consolidant les nostres eines participatives, que són un referent per a molts altres municipis de tota la Comunitat Valenciana".

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Propostes del Consell de Xiquets i Xiquetes
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Clausura del Consell de Xiquets i Xiquetes 2016-2017_2 Clausura del Consell de Xiquets i Xiquetes 2016-2017_1 Clausura del Consell de Xiquets i Xiquetes 2016-2017
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es