Inici -> Àrees -> Educació -> Escola Oficial d'Idiomes

L'oferta de l'aulari de l'EOI de Vila-real s'amplia després d'anys de reivindicacions amb el nivell C1 d'anglés i valencià i la incorporació d'italià

dissabte, 1 de juliol de 2017

L'aulari de l'Escola Oficial d'Idiomes de Vila-real amplia la seua oferta després d'anys de reivindicacions i, des del pròxim curs, afegirà al seu catàleg docent nous idiomes i nivells. En concret, l'aulari local de l'EOI incorporarà en el curs 2017-2018 el nivell C1 d'anglés i de valencià i, per primera vegada, impartirà classes d'italià en els nivells A2. 

La regidora d'Educació, Mónica Mañas, ha mostrat la seua satisfacció per l'ampliació de l'oferta, que arriba després d'anys de peticions i gestions davant la Conselleria d'Educació per a poder oferir majors alternatives en l'aprenentatge de llengües als vila-realencs "que eviten que molts estudiants hagen de desplaçar-se fins a Castelló". Una de les principals reivindicacions dels usuaris de l'aulari, l'ampliació de nivells en anglés, ha sigut atesa. Així, els alumnes d'anglés, que fins al moment disposaven de tots els nivells fins al B2 a Vila-real, comptaran per primera vegada amb el nivell C1, de manera que en total seran 16 els grups que cursen l'idioma a la ciutat. 

L'oferta de francés i alemany es manté fins al nivell intermedi (B1) i s'incorporen dues noves llengües que encara no s'oferien a Vila-real: italià i valencià. En el primer cas, els interessats podran estudiar el nivell bàsic (A2.1 i A2.2) i en el segon, comptaran amb el nivell C1 (considerat de domini). 

Els horaris i grups es poden consultar en l'enllaç https://goo.gl/meoevm. En cas de voler incorporar-se, els alumnes que no hagen de fer preinscripció -aquells que han aprovat al nivell A2.1, A2.2, B1.1, B1.2 o B2.1- poden inscriure's a partir del 4 de juliol a l'EOI de Castelló, sol·licitant cita prèvia, o bé acudir el dia 6 de juliol a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), situada a l'avinguda de Pius XII, on la Regidoria d'Educació ha habilitat un punt d'informació en el qual dijous que ve, de 9.00 a 13.00 hores, podran formalitzar-se les matrícules per al pròxim curs. Els alumnes nous o que es reincorporen i aquells que desitgen accedir als nivells C1 i C2 hauran de fer la preinscripció en línia en la pàgina web de l'EOI de Castelló.

"Encara queda molt per fer i no és l'escola que ens agradaria, ja que l'objectiu principal per a l'Ajuntament és tenir una escola oficial pròpia i amb aquest objectiu seguirem treballant, però comptar amb nous nivells i llengües els ho posarà més fàcil als estudiants de la ciutat, que evitaran desplaçaments i guanyen en oferta educativa a la seua disposició", afirma Mañas. La regidora d'Educació destaca la "importància de seguir formant-se al llarg de la vida, i especialment en idiomes, en un món cada dia més globalitzat en el qual es necessiten persones capacitades per a treballar i comunicar-se en diversos idiomes", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es