Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Territori resol la situació de perillositat i ruïna en l'antiga nau de Càritas en Senda Pescadors i ordena la seua demolició

dilluns, 3 de juliol de 2017

La Regidoria de Territori de Vila-real ha gestionat l'expedient de disciplina urbanística que permetrà donar solució a la situació de "perillositat i ruïna" en la qual es troba la nau industrial on, fins fa escassos mesos, se situaven els serveis de Càritas, a la Senda Pescadors. Aquesta situació va obligar l'entitat a desplaçar els serveis a altres recursos, a l'espera de poder resituar el centre de transeünts a l'antic Patronat de la Consolació, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real.

L'expedient disciplinari gestionat per Territori es dirigeix a la Fundació Bancaixa, propietària de la nau, i persegueix garantir la seguretat de l'entorn, així com de treballadors i usuaris, davant la situació de "perillositat i ruïna" en la qual es trobaven les instal·lacions. La intervenció suposarà la demolició de tot l'immoble, amb una superfície total de 4.376 metres quadrats i un volum de construcció de 22.103 metres cúbics, que presenten greus problemes estructurals, a causa de la presència d'aluminosi. Per aquest motiu, el propietari haurà de fer-se càrrec també de la retirada de 2.465 metres quadrats de plaques de fibrociment amb amiant, que haurà de retirar-se seguint la directiva de gestió i eliminació d'aquest tipus de residus. 

"El cost total de l'obra ascendeix a 26.210 euros i s'espera que abans de finalitzar l'any estiga totalment executada, amb un termini d'execució de sis mesos", apunta el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que remarca la gravetat de la situació que va portar el consistori a gestionar la intervenció, "igual que s'ha fet en molts altres casos similars". De fet, l'actuació se suma a l'ordre d'enderroc de quatre cases en estat de ruïna situades al carrer de Vicente Sanchiz que l'Ajuntament ha emés també recentment al Banco Castilla-La Mancha, actual propietari, després que en l'últim episodi de pluges de l'hivern es desprengueren part del sostre i les volades de dos immobles. En aquest cas, la intervenció té un cost per a l'entitat bancària de 35.000 euros, que deixarà un solar de 643 metres. 

"Pocs ajuntaments han gestionat la situació de risc en tantes instal·lacions industrials o espais per abandó, perillositat o ruïna com aquest consistori en tan pocs anys", explica Obiol. En aquesta línia, l'edil recorda la desaparició de les naus en ruïna de Fritta i Azuvi, juntament amb altres magatzems en la mateixa zona d'influència, així com en la carretera d'Onda o l'antiga estació de mercaderies d'Adif. "Açò demostra que la gestió de la disciplina urbanística d'aquest consistori, des del punt de vista de la perillositat, funciona a la perfecció", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es