Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real inicia una campanya de vigilància i control de les condicions de seguretat dels vehicles

dilluns, 17 de juliol de 2017

La Policia Local de Vila-real, en col·laboració amb la Prefectura Provincial de Trànsit de Castelló, durà a terme, des del dilluns 17 fins al diumenge 23 de juliol, una campanya de vigilància i control de les condicions dels vehicles que circulen per la ciutat, amb l'objectiu de garantir que compten amb tots els sistemes de seguretat.

La iniciativa, que serà desenvolupada per la Unitat de Trànsit, consistirà fonamentalment en la comprovació de possibles infraccions referides als pneumàtics, així com a l'enllumenat i la senyalització, sense oblidar les plaques de la matrícula, la documentació del vehicle i la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV).

El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, explica que "la campanya ve motivada perquè en els últims anys s'ha detectat un progressiu envelliment del parc d'automòbils i l'antiguitat del vehicle suposa un factor de risc, en mancar dels sistemes i equipaments de seguretat implantats recentment, a més dels problemes derivats de l'ús", al mateix temps que destaca que "l'antiguitat mitjana del parc de turismes ha augmentat en 3,7 anys entre 2007 i 2014". 

Per açò, recorda que "el risc de morir o resultar ferit greu es multiplica per dos en comparar els accidents ocorreguts amb vehicles de 10 a 15 anys d'antiguitat, en relació amb vehicles de menys de cinc anys" i assegura que "el manteniment adequat de tots els elements de seguretat del vehicle es converteix en una activitat totalment imprescindible per a combatre la sinistralitat". "És vital comprovar l'estat d'elements com els pneumàtics, frens, llums i senyalització i posar-los a punt periòdicament", afirma, "corroborant que la profunditat de la ranura de les rodes tinga com a mínim tres mil·límetres, revisant i canviant els llums quan siga necessari per a veure i ser vist i assegurant-se que les plaques de matrícula són perfectament llegibles i no estan deteriorades". En aquest últim punt, cal destacar que circular sense plaques de matrícula o amb plaques no visibles o llegibles és una infracció greu que pot comportar una sanció de 200 euros, 6.000 en el cas d'estar manipulades, a la qual cosa se suma la pèrdua de sis punts.

Una de les qüestions més importants de la campanya serà la comprovació que tots els vehicles disposen de la documentació en regla. Així, al marge del preceptiu permís de conduir, és obligatori portar el permís de circulació del vehicle amb les dades tècniques i del seu propietari i la targeta de la ITV i adhesiu corresponent.

"L'any 2016, les estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles espanyoles van dur a terme la revisió de 19,5 milions de vehicles", explica Serralvo, "d'aquests, el 18,77% no va superar la primera inspecció obligatòria, en presentar, almenys, un defecte tècnic greu, per la qual cosa un de cada cinc vehicles no reunia les condicions mínimes de seguretat o per emetre a l'atmosfera emissions contaminants i nocives superiors al que permet la llei". "Un vehicle en mal estat no només augmenta el risc d'accident entre els seus ocupants, sinó el d'accident contra altres vehicles circulants, per açò, complir tots els requisits necessaris ens assegura que el nostre vehicle està en les millors condicions per a circular de forma segura", conclou l'edil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es