Inici

Vila-real oferirà cursos exprés als veïns per a aprendre a utilitzar i traure tot el rendiment a la seu electrònica

tornar Imprimir

dimecres, 19 de juliol de 2017

Noves tecnologies, Sala de premsa

Vila-real oferirà cursos exprés als veïns per a aprendre a utilitzar i traure tot el rendiment a la seu electrònica

L'Ajuntament de Vila-real oferirà cursos exprés perquè empreses i veïns en general aprenguen a utilitzar i traure partit de la seu electrònica, una innovadora plataforma que acaba d'estrenar una versió més visual, amb nous continguts i des d'on ja es poden realitzar la pràctica totalitat dels serveis que s'ofereixen també de manera presencial a l'Ajuntament.

La regidora de Noves Tecnologies, Mónica Mañas, ha explicat que l'objectiu és "facilitar als ciutadans qualsevol gestió sense necessitat d'eixir de casa i a qualsevol hora del dia". Per açò, assegura que, després de l'estiu, amb total probabilitat a partir del mes de setembre, la sala d'ordinadors de la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) acollirà els tallers, oberts a tots els públics, per a aprendre a usar aquesta eina.

"La seu electrònica obri un ampli ventall de possibilitats als ciutadans, ja que compta amb 350 expedients, la qual cosa suposa equiparar al mateix nivell qualsevol gestió, bé siga en persona o virtual", explica Mañas, per la qual cosa "creiem que se li pot traure molt de partit i facilitarà la vida de moltes persones, que podran realitzar des del pagament de rebuts, fins a gestions del padró o inscripcions a cursos, passant per la presentació de sol·licituds i la consulta en temps real de l'estat dels expedients, notificacions electròniques i el registre d'entrada i eixida, entre d'altres".

Per a accedir a tots els serveis, només s'ha d'estar en possessió del certificat digital, que es pot aconseguir a la planta baixa de l'Ajuntament. "Una vegada es disposa de la clau corresponent, es poden realitzar tots els tràmits que es desitge sense eixir de casa", indica l'edil, que assenyala que els cursos "no superaran les tres o quatre hores de durada, ja que oferiran la informació bàsica d'una manera simplificada i amena".

Així mateix, apunta que l'àrea que dirigeix també contempla la realització de xicotets seminaris destinats a ensenyar el funcionament de l'aplicació mòbil municipal. "Sabem que encara hi ha persones que tenen problemes amb el maneig del telèfon mòbil i de les aplicacions i volem que vegen l'App com un recurs fàcil d'utilitzar i que també els pot ajudar en moltes gestions del dia a dia, amb un sol clic i sense haver de desplaçar-se a cap lloc, des del palmell de la mà", expressa.

Cal recordar que la seu electrònica, disponible a través de l'enllaç https://seuelectronica.vila-real.es, ha sigut renovada recentment per a facilitar qualsevol gestió als usuaris, mitjançant una nova imatge i organització dels continguts i serveis, que ara s'ofereixen d'una manera més intuïtiva, senzilla, eficient i fàcil d'usar tant per a ciutadans com per a empreses. Mañas, que anima els veïns a començar a utilitzar aquesta plataforma, recorda que aquesta eina també ha permés augmentar la transparència en l'àmbit municipal, ja que els ciutadans poden trobar tot tipus d'informació de caràcter públic, com el tauler d'anuncis i el perfil del contractant, normativa municipal, informació sobre la corporació i informació addicional sobre transparència útil per als usuaris.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es