Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real assisteix a la jornada de treball de municipis de més de 50.000 habitants per a impulsar la participació ciutadana

dilluns, 24 de juliol de 2017

Reunió Xarxa+50.000

La regidora de Participació Ciutadana de Vila-real, Gemma Gil, ha participat en la jornada de treball de la Xarxa +50.000, dirigida a municipis de més de 50.000 habitants, convocada per la Direcció General de Transparència i Participació de la Generalitat Valenciana.

La sessió, que s'ha celebrat a l'Ajuntament d'Alacant, ha servit per a tractar qüestions com el nivell de transparència dels portals dels municipis de la Comunitat Valenciana i per a mostrar els primers resultats de la consulta prèvia a l'avantprojecte de llei de participació ciutadana i foment de l'associacionisme.

"El foment i suport a l'associacionisme és un dels temes més prioritaris per al sector, que també requereix major participació en la presa de decisions en els consistoris i en la pròpia Generalitat", explica Gil, qui destaca que "Vila-real és un referent en aquest aspecte i amb la implantació de noves mesures conjuntes per a tota l'autonomia podrà reforçar aquest lideratge".

No obstant això, la trobada també ha servit per a posar de manifest la importància de l'educació per a la participació, àmbit en el qual "la nostra ciutat està molt avançada, ja que comptem amb un Consell de Xiquets i Xiquetes pioner, del qual la Generalitat ha pres nota, després de visitar la nostra ciutat recentment", apunta.

A més del reforç al teixit associatiu, la cita ha plantejat la realització de cursos formatius per a les associacions en matèria d'administració electrònica, entre altres temes, com la revisió de l'ordre de bases de subvencions o la constitució del Consell de Participació de la Comunitat Valenciana.

"La nostra ciutat té molt a aportar a través de la seua experiència i també molt que aprendre i aplicar per a seguir sent un referent en matèria de participació ciutadana", conclou Gil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es