Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

El projecte socioeducatiu Promou de Serveis Socials tanca la sisena edició amb la participació de 26 menors

diumenge, 6 d'agost de 2017

Clausura del programa Promou 2017

Un total de 26 menors de Vila-real d'entre 8 i 15 anys han participat en el projecte socioeducatiu Promou, que impulsa la Regidoria de Serveis Socials, per a afavorir la integració de menors en risc d'exclusió o amb mesures de protecció a través d'activitats d'oci. El programa ha culminat amb un berenar i el lliurament de cartes dels usuaris al regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela, amb propostes per a seguir millorant la ciutat i el programa.

"El projecte Promou treballa de manera lúdica i integradora amb xiquets en risc d'exclusió o amb mesures de protecció a les famílies dels quals atén la Regidoria", explica el regidor, que incideix en el caràcter preventiu de l'activitat. "Sense deixar de costat l'oci, els experts que treballen amb ells i amb les seues famílies els fan un seguiment per a aconseguir la seua integració", detalla.

El programa ha culminat amb un campament celebrat al Mas de Borràs, a Villahermosa, on els xiquets s'han pogut relacionar amb altres menors en un entorn natural i normalitzat, en el qual han estat acompanyats també pel regidor de l'àrea. En l'eixida, els menors han comptat amb tot tipus d'activitats lúdiques i d'oci dissenyades per a "ajudar-los a remoure els obstacles que els impedeixen la inserció social normal des de l'acostament a la natura i els animals, i també amb activitats esportives".

A aquesta iniciativa se sumen els tallers per als pares, que els doten d'eines per a millorar les dinàmiques familiars. "Solament amb la participació en el campament els menors desconnecten del dia a dia, però sempre estan atesos per experts, que també fan partícips les seues famílies, amb l'objectiu d'ajudar-los a abordar els problemes des d'una òptica diferent", assenyala Escorihuela.

"Per a aquest equip de govern és molt important fomentar aquest tipus de mesures tan positives centrades en les persones", apunta l'edil, que insisteix a implementar aquest tipus d'iniciatives que aborden problemàtiques de manera integral i que aconsegueixen els objectius proposats amb les famílies i amb els menors fora de l'entorn formal.

Galeria multimèdia

Imatges

Clausura del programa Promou 2017_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es