Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> NotÝcies joventut

Vila-real posarÓ en funcionament al setembre el primer autob˙s gratu´t a l'UJI per a donar servei als estudiants i a les seus universitÓries de la ciutat

divendres, 11 d'agost de 2017

Els estudiants de l'UJI de Vila-real disposaran el pr˛xim curs d'un servei d'autob˙s gratu´t per a connectar de manera Ógil, c˛moda i segura la ciutat amb el campus de Riu Sec castellonenc. El regidor de Joventut, Xavier Ochando, ha tancat ja l'acord amb la Universitat i amb l'empresa de transport per a posar en funcionament per primera vegada aquest servei, de carÓcter gratu´t, que arranca com a prova pilot per a valorar els resultats i possibles millores.

"Treballem des de fa molts mesos per a fer possible aquest servei i, finalment, podem anunciar ja que el primer autob˙s gratu´t que connectarÓ Vila-real directament amb l'UJI eixirÓ de la ciutat el pr˛xim 11 de setembre, amb sis parades i quatre expedicions diÓries que anirem ajustant per a adaptar-nos a les necessitats dels alumnes", assenyala el regidor de Joventut, Xavier Ochando. L'edil s'ha mostrat molt satisfet de la posada en funcionament del servei que, assenyala, "suposa complir el nostre compromÝs amb els joves, donar resposta a una demanda social importantÝssima i donar compliment a un dels punts del pacte de govern signat a l'inici de la legislatura".

El primer autob˙s a l'UJI tÚ previst fer parada a les avingudes de Riu Ebre, Francesc TÓrrega, Tarancˇn, Castellˇ i N-340 fins a enllašar directament amb l'└gora de la Universitat Jaume I. Quant als horaris, inicialment s'han programat eixides des de Vila-real a les 7.30 i les 13.30 hores, mentre que els viatges de retorn des de l'UJI seran a les 14.00 i 21.00 hores. En qualsevol cas, puntualitza Ochando, l'Órea de Joventut preveu impulsar una enquesta entre els usuaris per a adaptar al mÓxim els horaris a les necessitats reals dels estudiants.

El servei, amb un cost per a l'Ajuntament d'uns 17.000 euros, naix de la colĚlaboraciˇ del consistori amb la Seu de la Plana de l'UJI, enfront de la qual se situarÓ una parada (BUC). D'aquesta manera, les seus de Vila-real i Castellˇ de la Jaume I quedaran enllašades amb un servei gratu´t de connexiˇ rÓpida. L'acord per a posar en funcionament aquest autob˙s directe arriba desprÚs de mesos de converses tant amb la Universitat com amb la Diputaciˇ, la Generalitat i els ajuntaments d'Almassora i Borriana, amb els quals es va plantejar la possibilitat d'impulsar un servei que enllašara les tres poblacions amb el campus. "A causa del fet que ha sigut impossible la creaciˇ d'una lÝnia regular entre les tres poblacions i l'UJI per falta de colĚlaboraciˇ de les administracions supramunicipals, que sˇn les que tenen les competŔncies, com la Diputaciˇ, des de Vila-real hem considerat que la forma mÚs accessible i efectiva de donar resposta a aquesta necessitat Ús la creaciˇ d'un servei especial per atendre els alumnes de la UJI de la ciutat; no obstant aix˛, seguirem reclamant, tant a Generalitat com a Diputaciˇ, la creaciˇ d'una lÝnia regular", argumenta Ochando, que recorda que tant el Partit Popular com Ciutadans "han votat en contra, fins en quatre ocasions, d'engegar aquesta lÝnia".

"Sˇn molts els estudiants de Vila-real que cada dia acudeixen a l'UJI a estudiar. Si a aquesta demanda li sumem l'existŔncia a la ciutat de la Seu de la Plana i dues cÓtedres universitÓries, era absolutament prioritari per a l'equip de govern poder posar en funcionament aquest programa, en una aposta per la mobilitat sostenible en la qual seguirem aprofundint en els pr˛xims mesos. Finalment, aquest setembre els nostres joves podran accedir ja a les classes amb un servei de transport p˙blic i gratu´t", conclou.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es