Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Serveis Socials es reforça amb nou tècnics per a llançar el programa d'inserció sociolaboral de persones en exclusió

diumenge, 13 d'agost de 2017

La Regidoria de Serveis Socials ha publicat ja les bases per a reforçar el departament municipal amb els nou professionals que implementaran el nou programa d'intervenció social Itineraris integrats d'inserció sociolaboral, amb el qual es preveu ajudar unes 150 persones en risc d'exclusió fins a final d'any. El programa compta amb el finançament de la Generalitat, a través de la Conselleria de Polítiques Inclusives, que ha concedit a Vila-real una ajuda de 148.828 euros procedent de fons europeus.

"Els Itineraris integrats d'inserció sociolaboral són un programa molt ambiciós que ens permetrà treballar des de la base, amb usuaris dels Serveis Socials que necessiten suport per a la seua integració sociolaboral", destaca el regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela. Per a açò, el programa autonòmic defineix diverses fases d'actuació, des del diagnòstic individualitzat, el desenvolupament d'itineraris personalitzats i acompanyament, l'alfabetització digital dels beneficiaris o el desenvolupament d'habilitats socials. "Els professionals del departament i el personal tècnic que s'incorporarà al programa especial treballaran des de tots els àmbits, des de l'atenció social fins a l'orientació, la intermediació o el suport social per a afavorir no solament la inserció laboral de persones en risc d'exclusió sinó, sobretot, la seua plena integració en la societat", valora Escorihuela, que ha volgut agrair l'ajuda del Consell per a poder desenvolupar aquest tipus de programes inclusius.

"D'una Generalitat que ens donava l'esquena, fins i tot no pagant les ajudes socials, hem passat, amb el nou govern autonòmic, a una altra que no solament paga sinó que duplica el finançament per a l'atenció social municipal, amb 600.000 euros el 2017, i ens ajuda amb programes d'intervenció social com aquest, que afavorirà la inclusió de persones de col·lectius o àrees vulnerables", valora el regidor. En aquesta línia, una de les opcions que es baralla per a la implementació d'aquest programa és la intervenció integral en barris d'especial conflictivitat social.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es