Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Vila-real impulsarà l'àrea de la plaça de Colom amb l'adequació del pàrquing subterrani i la conversió parcial en zona de vianants de l'entorn

dijous, 17 d'agost de 2017

La Regidoria de Territori ja té enllestit el projecte per a l'adequació de l'aparcament subterrani situat en els baixos de la plaça de Colom, al costat del Mercat Central, que inclourà la conversió parcial de part de l'entorn en zona de vianants. El projecte, amb un pressupost de 89.999 euros, permetrà optimitzar el pàrquing cèntric, amb places de rotació i de caràcter gratuït, a més de recuperar el valor de l'entorn, en el qual es troba també l'església Major Sant Jaume, declarada Bé d'Interés Cultural. 

L'actuació contempla fonamentalment l'adequació de l'aparcament subterrani als estàndards actuals, amb millores com la senyalització de places i la seua numeració o la correcta il·luminació de l'espai, a més de la reparació dels desperfectes que presenta el pàrquing pel pas del temps, principalment en el ferm. "L'objectiu és deixar l'aparcament en perfectes condicions per a fer possible el seu ús en rotació i afavorir així la dinamització del centre urbà, a més de facilitar l'aparcament també als veïns de la zona", assenyala el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, que puntualitza que, una vegada escomesos els treballs, seran els departaments responsables els que determinen les fórmules de rotació i ús de l'aparcament, amb una trentena de places.

Després de l'adequació del pàrquing, una segona part del projecte contempla la conversió parcial de part de l'entorn en zona de vianants, concretament de l'àrea compresa des de l'entrada al subterrani pel carrer de l'Ermita i l'inici del carrer de Joan Pau II. "Amb aquestes actuacions, seguim posant de manifest el valor d'aquest enclavament urbà, una plaça diàfana en ple centre de la ciutat que pot ser un element dinamitzador molt important, sense oblidar que la plaça es troba al costat d'un punt neuràlgic del comerç, com és el Mercat Central, i, sobretot, al costat d'un dels edificis més importants del patrimoni local, l'església Arxiprestal Major Sant Jaume, declarada Bé d'Interés Cultural", detalla el regidor. "Es tracta d'una plaça molt nova, sorgida de la demolició dels antics jutjats, que volem seguir potenciant i millorant, per a aprofitar al màxim totes les oportunitats que ofereix aquest espai en ple centre de la ciutat", conclou Obiol.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es