Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Territori culmina la millora de l'accés est a Vila-real amb el projecte d'il·luminació en la rotonda de la CV-185

diumenge, 20 d'agost de 2017

La rotonda d'accés a Vila-real per la CV-185 (carretera de Borriana) incorporarà nous elements d'il·luminació, amb l'objectiu de millorar la seguretat i "dignificar" l'entrada est de la ciutat. La Regidoria de Territori treballa en un projecte d'il·luminació de la glorieta, inclòs en el pla d'accessos impulsat pel departament des de 2011, que suposarà completar el condicionament d'aquest accés, després dels treballs de gestió urbanística que van aconseguir l'ampliació de la rotonda original, la seua urbanització i el posterior embelliment de l'entorn. El projecte preveu una inversió d'11.000 euros. 

"Quan vam arribar al govern municipal, en aquesta zona l'única cosa que hi havia era l'esquelet d'un edifici sense acabar fruit del fiasco immobiliari i una xicoteta glorieta clarament insuficient per a un accés urbà d'aquesta rellevància, que regula el trànsit procedent tant de la CV-185 com de la N-340 i a pocs metres de l'Hospital de la Plana", recorda el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. Les gestions del departament van aconseguir, en un primer moment, l'enderrocament de l'esquelet immobiliari i l'ampliació i urbanització de la rotonda a càrrec de l'estació de servei construïda en el seu lloc. En una segona fase, es va gestionar també el condicionament i embelliment de l'entorn, a càrrec de la urbanització de la Ciutat Esportiva Pamesa, amb la instal·lació d'un monòlit de cinc cubs confeccionats en trencadís que formen el nom de Vila-real, realitzats sense cost per a la ciutat per una fundació que treballa amb persones discapacitades.

"Després de totes aquestes millores, quedava pendent la instal·lació de la il·luminació, un element molt important per a la seguretat de l'entorn i per a completar l'entrada est a la ciutat amb un accés digne i concorde a la importància de l'enclavament", apunta Obiol, qui avança que s'està treballant en altres projectes de millora de l'entorn, com la possibilitat d'habilitar una xicoteta àrea verda en un sobrant de terreny entre l'entrada a la Ciutat Esportiva Pamesa i el pont de l'hospital. "En aquesta zona està prevista la ubicació d'una estació de bombeig vinculada al projecte de la depuradora i estem treballant en la idea que poguera incloure una xicoteta zona verda que, a més, suposaria l'inici i àrea de descans del carril bici entre Vila-real i Borriana que projecta la Generalitat", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es