Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real promou unes festes més sostenibles amb la campanya d'incentius al reciclatge #LaMillorVidrePenya

dijous, 24 d'agost de 2017

Presentació de la campanya #LaMillorVidrePenya

Les festes de Vila-real seran enguany més verdes i sostenibles que mai. La Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic i Ecovidrio, amb la col·laboració de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, llancen aquest setembre la campanya #LaMillorVidrePenya, una iniciativa que pretén incentivar el reciclatge de vidre entre penyes i veïns amb activitats, premis i un concurs que reconeixerà aquella penya que més quilos de vidre haja arreplegat durant les festes.

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, acompanyat del president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, ha presentat la nova campanya, que ha començat ja amb un primer repartiment de bosses especials per a la recollida del vidre entre les penyes. Durant les festes, es col·locaran dos punts amb contenidors i una bàscula tematitzada, fàcilment identificables amb vinils i banderoles, on les penyes i veïns hauran de portar a pesar les quantitats de vidre que puguen arreplegar per al seu reciclatge. Els punts de recollida es col·locaran el dissabte 2 de setembre a l'avinguda de la Murà (recinte del concurs de paelles); el dimarts, 5, a la torre Motxa, i el dissabte 9, al carrer de Josep Ramon Batalla amb el de l'Exèrcit. Les penyes i els veïns que acudisquen a aquestes accions aconseguiran premis directes per cada quilo de vidre reciclat. En acabar festes, la penya que més vidre haja arreplegat rebrà un lot de productes de la comarca.

La campanya comptarà també amb un microlloc web amb informació actualitzada sobre les penyes participants, el rànquing de reciclatge, fotogaleries i tot tipus d'informació sobre la iniciativa. A més, per animar a la participació de les penyes s'ha creat l'etiqueta #LaMillorVidrePenya, amb el qual la Regidoria i la Junta de Festes animen els penyistes a publicar les seues fotos sostenibles en les xarxes socials. La campanya es completa amb el reforç de contenidors de vidre, amb nous dipòsits a la plaça Major, carrer del Crist de la Penitència i carrer del Salvador. 

"Del que es tracta és de sensibilitzar els veïns i penyistes i implicar-los en el reciclatge de vidre, en una època com les festes en la qual l'ús d'aquest tipus de envasos s'incrementa de manera considerable. Volem, d'aquesta manera, fer les nostres festes més sostenibles", valora Sancho. Tant el regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic com el president de la Junta de Festes han animat tota la ciutadania a sumar-se a la iniciativa.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es