Inici -> Àrees -> Patrimoni -> Notícies de patrimoni

El Pla d'embelliment urbà apropa l'art al carrer i als barris amb el trasllat de l'escultura d'Octavio Vicent

dissabte, 26 d'agost de 2017

Reubicació de l'escultura d'Octavio Vicent

L'escultura d'Octavio Vicent que fins fa poc lluïa a la plaça de Mossén Ballester, al costat dels Lluïsos, presideix des de fa unes setmanes el nou espai urbà resultant de l'actuació entre l'avinguda de Pius XII i els carrers de Nules i el Tancat. El trasllat forma part del Pla d'embelliment urbà impulsat per la Regidoria de Territori, amb l'objectiu de descentralitzar l'art i millorar l'entorn de tots els barris de la ciutat, aprofitant per a fer-ho les xicotetes intervencions urbanes.

Amb la nova ubicació, l'escultura, que representa una dona, guanya també en visibilitat. "En l'anterior emplaçament, enfront de la Casa de la Festa i la Casa de l'Oli, la figura resultava poc visible a causa de l'activitat en les terrasses de diversos locals de la plaça. La nova ubicació permet gaudir molt millor de la peça, en un espai obert en el qual hem escomés recentment algunes millores", recorda Obiol. En concret, l'escultura d'Octavio Vicent s'ha instal·lat a la placeta resultant entre l'avinguda de Pius XII i els carrers de Nules i el Tancat, en una zona recentment convertida de manera parcial en àrea de vianants i ocupant l'espai en el qual fins fa poc se situaven contenidors de reciclatge. La figura s'ha col·locat mirant cap a l'avinguda de Pius XII, de manera que queda visible tant per als vianants com per als conductors. "Amb actuacions com aquesta, compatibilitzem el dret dels veïns a gaudir de les places i les activitats d'oci amb la possibilitat de contemplar peces d'important valor cultural en diferents punts de la ciutat, descentralitzant l'art per a acostar-lo als barris i a tota la ciutadania", incideix Obiol. 

El Pla d'embelliment urbà desenvolupat per la Regidoria de Territori ha incidit en la millora estètica de la ciutat, amb actuacions com les pintures murals de reconeguts artistes gràfics en Test, el trasllat de peces de José Ortells a diferents ubicacions, la reconversió d'un sobrant de via pública en zona verda al carrer del Pare Fortuño, en la qual s'ha inclòs també un dibuix mural de Quique, o l'embelliment de rotondes amb diferents elements ornamentals. "Es tracta d'actuacions senzilles, però potents, que ens permeten destacar autors locals i també internacionals, acostant l'art als carrers i aconseguint amb això una ciutat més amable i amb més qualitat de vida", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Reubicació de l'escultura d'Octavio Vicent_2 Reubicació de l'escultura d'Octavio Vicent_3 Reubicació de l'escultura d'Octavio Vicent_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es