Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Noves mesures de seguretat permanents 'blinden' Vila-real cara a les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia

dijous, 31 d'agost de 2017

Junta de seguretat 31-8-2017

Vila-real es prepara per a l'inici de les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia amb un nou reforç de la seguretat en la via pública que es mantindrà en el temps per a garantir el bon desenvolupament dels principals actes multitudinaris durant els festejos, però també fora del període festiu. Així ho ha anunciat l'alcalde, José Benlloch, acompanyat pel subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, i pel regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, després de la Junta de Seguretat convocada per a perfilar els últims detalls d'un dispositiu de festes que torna a fer especial èmfasi en la seguretat en els esdeveniments amb grans concentracions de persones, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. 

"Sempre hem sigut pioners en matèria de seguretat i portem temps aplicant mesures especials, seguint les recomanacions que arriben des del Govern i sense escatimar un euro, però ara anem un pas més enllà per a evitar qualsevol incident que puga posar en perill la població", assegura Benlloch. Amb aquest objectiu, durant les festes es posarà especial èmfasi en el control dels accessos als vehicles en diferents zones de la ciutat amb vehicles de policia, pilons i obstacles pesats, entre altres mesures que ja s'apliquen habitualment. A aquestes accions, se sumen dispositius amb més agents desplegats entre la Policia Local, la Policia Nacional i l'Autonòmica, que actuaran de manera coordinada juntament amb altres cossos com Protecció Civil o Creu Roja. Amb aquests efectius, les entrades de serveis dels cossos policials local i nacional assoliran el miler. 

"A les mesures que ja s'engegaven durant els festejos de manera habitual se sumen ara altres noves que serviran com a reforç i que es mantindran quan acaben les festes. És una qüestió amb la qual ens hem d'acostumar a viure tots els ciutadans", assenyala el subdelegat. Entre les accions permanents es contempla la instal·lació de nous elements fixos als voltants de la plaça Major i de l'Estadi de la Ceràmica, "dues zones en les quals es produeixen grans aglomeracions i esdeveniments multitudinaris amb freqüència, des d'un simple mercat a actuacions durant l'any i els mateixos partits de futbol", explica Benlloch. Per aquest motiu, l'alcalde demana comprensió als veïns, ja que "algunes d'aquestes mesures poden generar molèsties, però cercarem solucions per a facilitar-los la vida". Així, està previst el tall de carrers de manera puntual, la instal·lació de nous pilons pneumàtics, noves càmeres de vigilància amb major resolució o instal·lar nova il·luminació a les zones que ho requerisquen. "Tot són accions que consensuarem amb l'Ajuntament i amb el Villarreal CF", assegura Barelles, qui, igual que el primer edil, ressalta l'excel·lent coordinació entre els cossos de seguretat.

La reunió ha servit també per fer balanç d'altres qüestions en matèria de seguretat, com la situació de la delinqüència, que ha baixat un 12% respecte a l'any anterior, amb 28 infraccions per cada 1.000 habitants, 15 punts per sota de la mitjana estatal (43). Per la seua banda, l'edil Serralvo ha agraït la col·laboració i la bona sintonia entre tots els cossos policials per adaptar-se a les noves circumstàncies. "Vila-real és una ciutat molt segura", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Benlloch, Barelles i Serralvo informen de la Junta de Seguretat
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es