Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Vila-real acomiada unes festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia marcades per la seguretat i l'alta participació

dilluns, 11 de setembre de 2017

Balanç de festes MDG2017

Vila-real es va acomiadar ahir de 10 intensos dies de festa en honor a la Mare de Déu de Gràcia, en els quals la seguretat i l'alta participació han sigut la tònica predominant. La bona acollida de les actuacions musicals i de la resta d'esdeveniments multitudinaris és una altra de les conclusions del balanç dels festejos realitzat pel regidor de Festes, Javier Serralvo, el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i l'intendent en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto.

"De totes les festes que acabem d'acomiadar, destaca sobretot el gran treball realitzat abans, durant i després dels festejos per tot l'equip de la Junta de Festes, la Comissió de Penyes, els cossos i forces de seguretat, Serveis Públics i tots els departaments de l'Ajuntament implicats perquè tot isca bé, especialment la logística i la seguretat", assenyala Serralvo, per a qui les festes han complit el seu principal objectiu, la participació. Especialment, destaca l'elevada afluència a actes com el concurs de paelles, el tombet de bou, els empedrats, el sopar de veïns o el macrosopar de penyes, a més de la xulla. "Un any més", agrega el president de la Junta de Festes, "la festa ha estat als carrers, ens ha visitat moltíssima gent i ens ha sorprés la bona acollida que han tingut alguns actes, especialment les actuacions de Loquillo, amb una plaça a vessar i un gran espectacle, el Dúo Dinámico o l'Orquestra Centauro". 

En l'apartat d'incidències, Serralvo destaca la "normalitat" en el desenvolupament dels festejos. Les dades aportades per l'intendent en cap de la Policia Local avalen aquesta conclusió: enguany s'han documentat 63 queixes per molèsties -enfront de les 69 de fa un any- i, finalment, s'han interposat quatre denúncies a penyes per embrutar la via pública, sis per molestar el veïnat i una més per no donar-se d'alta en el registre de penyes. Referent a açò, el regidor de Festes ha demanat disculpes als veïns per les molèsties "habituals aquests dies, i més tenint en compte que hi ha registrades 461 penyes, 41 més que el 2016".

Durant les festes s'han realitzat també controls d'alcohol i drogues, que s'han saldat amb cinc denúncies de caràcter administratiu i tres més per drogues. Quant a incidents, només s'ha tingut constància d'una baralla que va finalitzar amb un ferit lleu i tres ferits en els actes taurins: un jove de 19 anys de Castelló amb una contusió al genoll, un vila-realenc de 20 anys amb una cornada a l'escrot i un castellonenc de 24 anys amb una puntada a la cama.

Per a garantir la seguretat durant els festejos, la Policia Local ha realitzat en aquests 10 dies un total de 650 operatius, als quals se sumen els 350 de la Policia Nacional. "Enguany, tenint en compte els atemptats del mes d'agost, hem reforçat les mesures de seguretat en els recintes on s'han realitzat esdeveniments multitudinaris, així com en el futbol", detalla Nieto. 

El balanç també és positiu quant a la difusió del programa de festes, que segueix consolidant la versió en línia a través del web i l'app municipal. D'aquesta forma, a les 12.000 còpies del programa en paper, se sumen les 30.334 visites a la programació en línia (un 22% més que l'any passat) i els 13.410 usuaris (20% més) que han accedit al web. La majoria d'aquests accessos, un 61%, s'han produït a través de l'app Vila-real, que dispara durant les festes la seua difusió, amb l'increment d'un 16% en el nombre d'usuaris fins a assolir els 2.500, un 5% de la població local.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es