Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formaciˇ -> NotÝcies sobre cursos i tallers

Normalitzaciˇ LingŘÝstica convoca nous cursos intensius de valenciÓ gratu´ts per a pares i mares i nouvinguts

dimarts, 19 de setembre de 2017

Santi Cortells presenta els nous cursos de valenciÓ

La Regidoria de Normalitzaciˇ LingŘÝstica de Vila-real ha obert una ediciˇ mÚs les inscripcions als cursos gratu´ts de valenciÓ per a pares i mares d'alumnes dels centres educatius i per a nouvinguts a la ciutat. El regidor de l'Órea, Santi Cortells, ha presentat la nova campanya, que abasta els nivells A1, A2, B1 i B2 del Marc europeu com˙ de referŔncia per a les llengŘes i que pretÚn ajudar a superar els exÓmens oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements de ValenciÓ (JQCV). En aquesta ediciˇ, i com a novetat, els cursos seran intensius, amb una durada de 60 hores, i estaran impartits per les dues treballadores contractades a travÚs del programa Avalem de la Generalitat.

"Ambdues modalitats s'ofereixen des de l'any 2002 i al llarg de totes les edicions han format centenars de ve´ns, que avui dia compten amb una major seguretat per a comunicar-se en valenciÓ", explica Cortells. El curs dirigit a pares i mares, que es va crear desprÚs de la peticiˇ de les AMPA de la ciutat fa tres lustres, "es dirigeixen als progenitors de xiquets escolaritzats a Vila-real que volen ajudar els fills amb els deures, especialment en valenciÓ, i que desitgen aprendre una mica mÚs sobre la llengua". "Per a aš˛, s'ofereixen els nivells B1 i B2 amb un enfocament que no es dˇna en cap altra entitat o instituciˇ de Vila-real que es dedique a l'ensenyament del valenciÓ", indica l'edil. L'horari d'aquest curs serÓ els dimarts i dijous de 9.30 a 11.00 hores, "per a facilitar l'assistŔncia, aprofitant que els mÚs xicotets estan en el colĚlegi", i l'impartirÓ Anna Aymerich a l'Espai Jove. La durada de la formaciˇ serÓ del 3 d'octubre al 8 de marš, amb 60 hores lectives.

D'altra banda, s'ofereix el curs per a nouvinguts, "una eina fonamental per a la integraciˇ d'aquelles persones que acaben d'arribar d'altres pa´sos o d'altres zones en les quals la llengua materna no siga el valenciÓ", destaca Cortells. "Al llarg d'aquests anys hem tingut alumnes arribats de multitud de pa´sos, amb una Ómplia representaciˇ del Marroc, BulgÓria, Alemanya, Filipines o AlgŔria, per posar un exemple", indica, i destaca que "aquesta formaciˇ, igual que ocorre en altres idiomes, compta amb un enfocament didÓctic especÝfic i se centra en les necessitats dels alumnes a l'hora d'expressar-se i de fer el seu dia a dia a la ciutat". Les classes tindran lloc els dilluns i dimecres de 9.30 a 11.00 hores a l'Espai Jove i seran a cÓrrec d'Anna CopovÝ, amb un total de 60 hores lectives, repartides entre el 2 d'octubre i el 12 de marš de 2018.

Les persones interessades poden inscriure's ja fins al pr˛xim 29 de setembre o fins a esgotar places -s'ofereixen entre 25 i 30 per cada curs- al web http://cursosvalencia.vila-real.es, fÝsicament a l'oficina de Normalitzaciˇ LingŘÝstica (carrer de Josep Ramon Batalla, 6, entres˛l), a travÚs del correu electr˛nic normalitzacio@vila-real.es i tambÚ per telŔfon, trucant al 964 547 009.

"Convidem tothom a animar-se i participar-hi", apunta l'edil de l'Órea. "Es tracta de cursos oberts, pensats especialment per a aquelles persones a les quals mÚs els costa o que encara tenen por d'expressar-se en la nostra llengua; els facilitarem en tot moment que s'enganxen i que aprenguen d'una manera fÓcil", explica. "Per aš˛, volem que qui estiga interessat, no s'ho pense i faša el pas; l'esperem", conclou Cortells.

Descàrrega dĺarxius

Descargar archivo

Cursos de valenciÓ 2017-2018_1
Tipus d'arxiu: PDF | ValenciÓ

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es