Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real obri el termini per a la presentació de nous representants de col·legis i instituts

divendres, 22 de setembre de 2017

El Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real cerca representants per al nou curs, que donarà inici oficialment el pròxim 23 de novembre. La Regidoria de Participació Ciutadana ha obert ja el procés per a la recepció de candidatures en el qual, com cada any, podran concórrer alumnes de 5é i 6é de primària i de 1r de l'ESO dels col·legis i instituts de la ciutat. 

La regidora de l'àrea, Gemma Gil, recorda que el Consell de Xiquets i Xiquetes és un òrgan de representació municipal i educatiu per a la participació activa dels més menuts en la vida pública de la ciutat. "El passat 22 de juny vam tancar un curs en el qual hem comptat amb 61 membres de 17 centres educatius que, al llarg de diversos mesos, han mantingut reunions periòdiques per a analitzar la situació de la ciutat i fer propostes per a millorar-la", explica Gil, que afegeix que l'organisme afavoreix també valors com "aprendre a respectar, a treballar en equip i a valorar la democràcia i els acords".

L'òrgan consultiu, creat de manera pionera el 2014 per a incentivar entre els més xicotets l'esperit de la participació i la cooperació, està format per alumnes escollits democràticament en els centres escolars, que es reuneixen per a dialogar i dissenyar idees i propostes amb l'objectiu de millorar la seua ciutat i el seu entorn. A més, treballa i desenvolupa en els participants actituds i aptituds d'anàlisi crítica de la realitat i implicació activa, "donant-los el protagonisme que mereixen com a ciutadans i actuant com a potencial recurs cívic de la ciutat", apunta Gil.

Després de l'elecció dels nous membres, el Consell de Xiquets i Xiquetes reprendrà l'activitat el 23 de novembre a les 17.30 hores a la sala de plens de l'Ajuntament, on es donarà la benvinguda als nous consellers i se'ls facilitarà el material necessari per a desenvolupar la seua tasca. "El treball que es realitzarà enguany està molt vinculat als drets de la infància, a causa de la implicació que han tingut els representants del Consell en l'elaboració de la Llei d'infància i adolescència impulsada per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives", destaca l'edil de l'àrea. "A més, tindran activitats vinculades amb el programa internacional La Città dei Bambini, de Francesco Tonucci, institució a la qual ens vam adherir en el mes de març", assegura, "i participaran de manera activa en la preparació i execució de la campanya d'activitats i espectacles Assaltabarris, que organitza la Regidoria, en col·laboració amb l'Escola Municipal de Teatre (EMT)". A aquestes iniciatives se sumaran altres com sessions orientades al món de l'esport, entre d'altres.

"Estem segurs que el Consell de Xiquets i Xiquetes tornarà a tenir l'èxit d'anys anteriors, ja que cada edició són més els xiquets que volen participar, cosa que ens fa sentir-nos orgullosos del funcionament d'aquesta iniciativa, que s'ha consolidat com un ens indispensable per a garantir el funcionament democràtic de la nostra societat i l'educació en valors des de la infància i la joventut", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es