Inici -> Aplec de temps lliure (borrar)

El recurs pioner de menjador escolar i desdejunis de l'Aplec d'Estiu es consolida amb més del 70% dels serveis gratuïts

dissabte, 23 de setembre de 2017

L'Aplec d'Estiu ha tancat la 29a edició amb un nou rècord de participació i un balanç que avala una de les iniciatives pioneres impulsades per l'Ajuntament de Vila-real per a l'atenció a les persones: el menjador escolar per a les èpoques de vacances. Enguany, prop d'un 50% dels xiquets i xiquetes inscrits a l'Aplec de Temps Lliure han fet ús del recurs de menjador escolar i de desdejunis; d'ells, un 70% dels usuaris dels diferents torns s'han beneficiat d'aquest servei de manera totalment gratuïta.

"La prioritat indiscutible de l'equip de govern de Vila-real és garantir el benestar de les persones i, en particular, assegurar-nos que la població més vulnerable, els xiquets i xiquetes, tenen totes les necessitats bàsiques cobertes. Amb aquest objectiu, vam crear en l'anterior legislatura el primer menjador d'estiu, a través de l'Aplec de Temps Lliure; una iniciativa pionera que s'ha consolidat com un recurs fonamental per a la inclusió social, tal com avalen les xifres d'enguany", assenyala el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela. En concret, durant els mesos de juny, juliol i agost s'han fet un total 561 serveis de menjador i desdejuni, dels quals 122 esmorzars i 279 menjars s'han oferit totalment gratis, gràcies a l'exempció de pagament estipulada pels Serveis Socials municipals. "En total han sigut 401 serveis els que han comptat amb la bonificació total, és a dir, el 70% dels menjars o desdejunis servits en el menjador dels dos centres que han acollit l'Aplec", indica. 

A més de l'exempció de pagament, el menjador i desdejuni de l'Aplec també aplica importants bonificacions del 50% en els casos estipulats pel departament. Dels 561 serveis, 42 s'han oferit amb el 50% de descompte (10 desdejunis i 32 dinars) en tot l'estiu. "L'Aplec de Temps Lliure és un dels eixos de l'àrea de Serveis Socials, ja que ens permet atendre les necessitats de les famílies amb un programa d'activitats d'oci inclusiu, afavorint la conciliació familiar i garantint la cobertura als menors amb menjador escolar durant totes les èpoques de vacances", assegura el regidor de l'àrea. Per aquest motiu, recorda que l'activitat té un preu molt mòdic i amb importants bonificacions per a famílies en dificultats.

La 29a edició de l'Aplec d'Estiu s'ha distribuït en cinc torns entre el 21 de juny i el 31 d'agost, que s'han desenvolupat als col·legis Pius XII i Cervantes. "Com cada any, el programa ha estat obert a xiquets d'entre 3 i 16 anys, que han realitzat tot tipus d'activitats d'oci i que també han comptat amb la possibilitat de fer ús del servei de desdejuni o menjador", explica Escorihuela. 

L'Aplec ha anat reforçant-se amb més serveis i ampliant l'oferta fins a cobrir no solament l'estiu, sinó també Nadal i Pasqua. "Vila-real és una ciutat pionera a oferir el servei de menjador en vacances, cobreix ja totes les èpoques de l'any i garanteix la cobertura a tots els menors, amb independència de la seua situació familiar", assenyala. "Per açò, seguirem prioritzant aquest tipus d'iniciatives", conclou.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es