Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

L'Escola de Tradicions Locals manté el patrimoni immaterial i la cultura popular amb una desena de matèries

dimarts, 26 de setembre de 2017

Santi Cortells presenta l'Escola de Tradicions Locals 2017-2018

L'Escola de Tradicions Locals, impulsada per la Regidoria de Tradicions, obri un nou curs amb un total de vuit escoles de les associacions culturals de la ciutat per a "mantenir el patrimoni immaterial i la cultura popular de Vila-real a través dels més joves". El regidor de Tradicions, Santi Cortells, ha presentat una nova edició de la iniciativa, en la qual participaran diverses entitats de la ciutat. 

"L'Escola de Tradicions és un projecte propi d'aquest Ajuntament que té com a finalitat fer visible allò que ens fa poble, que forma part de la nostra cultura, ens permet mirar-nos i reconéixer-nos en un espill i també als nostres avantpassats", afirma. "Però volem anar més lluny i construir les tradicions des d'allò que ja tenim, i convertir-les en un atractiu que cree riquesa, economia i turisme i que, al seu torn, ens faça coneguts en altres territoris", apunta. Així, assenyala que "Vila-real compta amb una gran riquesa en el seu patrimoni que cal fomentar i fer gran i, per açò, les tradicions es mantenen, però també es creen i s'adapten a mesura que sorgeixen noves necessitats". En aquest sentit, destaca l'interés de l'Ajuntament de Vila-real de "seguir fent polítiques per a l'impuls de les tradicions i costums, siguen del tipus que siguen, tant laiques, com religioses, festives, creatives, musicals o socials".

Un any més, l'Escola de Tradicions comptarà amb l'Escola de bombos i tambors, organitzada per l'Agrupació de Bombos i Tambors de Vila-real. Igual que en anys anteriors, aquesta escola ofereix classes col·lectives per a públic de totes les edats, que "amb el temps, podrà participar en festivitats i actes en els quals actua el grup", assenyala.

Una altra de les escoles que formen part de la convocatòria és la de dolçaina i tabal, que imparteix El Trull i que comença les classes la setmana que ve. A aquesta se suma l'escola de parany, a càrrec d'Apaval, en la qual els alumnes aprendran nocions sobre etnologia i etnografia, així com ornitologia i s'iniciaran en el toc del reclam tradicional. L'escola de cor també forma part novament d'aquesta iniciativa, en aquest cas a càrrec de la Coral Sant Jaume.

També tindran cabuda l'agrupació musical Virgen de Gracia, la Unió Musical La Lira i l'Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega. A més, els veïns compten també amb la possibilitat de practicar un dels esports tradicionals de la terra, com és la pilota valenciana i, com a novetat, l'actual edició incorpora novament l'escola de corda i tapís. "Aquesta escola promourà una part de l'artesania tradicional del nostre poble que corre el risc de desaparéixer si no es fomenta entre els més joves", indica Cortells.

Totes les escoles estan obertes a públic de totes les edats i, en la seua majoria, disposen de places il·limitades. Cadascuna compta amb un horari diferent i una data d'inici de les classes. Per açò, la Regidoria de Tradicions exercirà com a paraigües de totes aquestes i gestionarà les inscripcions, tant a través del telèfon -en el 964 547 017-, com de manera presencial, a l'avinguda de la Murà, 28, o a través de l'adreça electrònica tradicions@vila-real.es. No obstant açò, les persones interessades també poden dirigir-se directament a les associacions que imparteixen les classes. "Esperem que aquesta edició torne a ser un èxit i que entre tots mantinguem les nostres arrels", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es